Naast Cameyo en Evalaze ben ik op 2-9-2014 op weer een andere portable-maker gestuit: Enigma Virtual Box. Het is net als beide andere freeware. Er is wel een principieel verschil. Cameyo en Evalaze start je op vóórdat je een nieuw programma installeert. Daarna installeer je het nieuwe programma. Vervolgens gaan Cameyo en Evalaze na wat er door de installatie is veranderd en zetten die veranderingen in één zelfstartend bestand.

Enigma Virtual Box (kortweg EVB) kent die eerste stap niet. En de derde stap moet je zelf handmatig uitvoeren. Het lijkt dus op hoe ik Cameyo's van de meeste spellen maak. Je moet precies weten welke registersleutels meegenomen moeten worden. Anders heb je wel een portable, maar van de trialversie.Wat dat betreft vereist het meer van je dan Cameyo en Evalaze.

Toevallig (bestaat toeval?) is de dag erop, 3-9-2014, Soft Organizer 3.51 weggegeven. Met dat programma kunt u de sporen onderzoeken die een installatie in uw systeem nalaat. Die informatie kunt u gebruiken bij het maken van een portable met EVB.

Wel is EVB één programma, daar waar Cameyo uit de onderdelen Packager en Editor (Launcher genoemd) bestaat. Je kan ervoor kiezen het project op te slaan in een afzonderlijk .evb-bestand, zodat je het later kan aanpassen. Daardoor kan het resultaat compacter zijn dan bij Cameyo, dat het project bij zich draagt. De betaalde versie van Evalaze heeft ook zoiets. Maar die is zo duur, dat ik die nooit zal kopen.

De portable die EVB maakt, wordt in RAM uitgepakt. Net als Cameyo RAM.

Er is ook een betaalde versie: Enigma Protector. Die kost circa $149 voor een individuele gebruiker. Daarmee kan men de eigen software beter beveiligen tegen verkeerd gebruik.

Ik heb de met EVB gemaakte portable van het weggevertje van Software on Sale van vandaag in de uitwisselmap gezet. Bij mij draait die goed. Ik lees graag uw ervaringen.

Maar bij het weggevertje van Giveawayoftheday lukt het niet. Ook niet van de rerun. Dus minder stabiel dan Cameyo en Evalaze. Hooguit bruikbaar om te proberen als Cameyo en Evalaze het beide laten afweten.

Voor het geval u zelf wilt spelen met Enigma Virtual Box, maar het niet blijvend wilt installeren: in de uitwisselmap treft u twee portable versies van EVB aan. Ik lees graag uw ervaringen.

mail naar gergn apenstaart weggevertje punt com

een

twee

mail naar gergn apenstaart weggevertje punt com

Terug naar het begin.