Deze blog kent een aantal schrijvers die alle bijdragen kunnen aanpassen. De gewone lezer kan commentaar plaatsen. De blogschrijvers hebben zichzelf moeten registreren bij de provider Gandi en hebben zelf hun gebruikersnaam en wachtwoord gekozen.[1]:privacy. Commentaarschrijvers zijn vrij in het kiezen van hun naam, hoeven zich niet vooraf bij de provider te registreren en hebben niet de mogelijkheid hun commentaar aan te passen, noch kunnen zij een heel verhaal posten.

Er is een tussencategorie denkbaar: gastschrijvers. Die willen af en toe een blog posten, maar willen zich niet bij de provider registreren. Voor die mensen heb ik een schrijver aangemaakt met de naam "blog schrijver". Diens bijdragen zullen als naam "blog" dragen, de fictieve voornaam van de gastschrijver. Alvorens iets te kunnen plaatsen, moet de gastschrijver zich inloggen met de bijbehorende Gandi handle en wachtwoord. Als u wat wilt schrijven, mail dan naar gergn apenstaart weggevertje dot com en ik stuur u dan dat handle en wachtwoord toe.[2]:openbaar? Een gastschrijver kan niet de bijdragen van anderen aanpassen of wissen.

Notes

[1] privacy: het spreekt vanzelf dat ik de wachtwoorden van mijn collega-schrijvers niet ken. Ook kan ik ze niet veranderen.

[2] openbaar? U snapt toch waarom ik dat wachtwoord voor algemeen gebruik hier toch niet post? Der Feind liesst mit.