Mogelijk gebruikt u net als ik een aantal goede freeware. Zo gebruik ik de browsers Chrome, Firefox en Opera. Als beveiliging Malwarebytes en op sommige machines of AVG of Avast!. Als mail programma Thunderbird. Voor opslag in de cloud DropBox, Google Drive en OneDrive. Muziek - vooral eigen opnamen - bewerk ik met Audacity. Teksten bewerk ik met Notepad++ en LibreOffice, Vaak Java, .NET, Aim en Silverlight. Voor compressie/encryptie 7-Zip. Voor foto's IrfanView. Als utilities TeaamViewer en Classic Start. En op een enkele computer Google Earth.

Als deze programma's hebben iets gemeenschappelijks: ze produceren regelmatig updates. Maar soms moet je ernaar zoeken en soms moet je opletten voor meegeleverde crapware.

voorbeeld

Sinds ik inite heb ontdekt, is het updaten een stuk makkelijker geworden. Op elke computer heb ik de site van Ninite bezocht en daar aangevinkt welke programma's ik op die machine gebruik of zou willen gebruiken. Dan genereer ik daar een installatiebestand van rond de 400 kB, Haal het op en dubbel-klik erop. Dan worden de gekozen programma's zonder crapware automatisch geïnstalleerd of bijgewerkt. De Ninite-installer controleert vooraf of ik soms een nieuwere versie heb dan zij kunnen leveren (DropBox bijvoorbeeld) dan wel of het niet nodig is op die PC (Windows 10 bevat al OneDrive).

Het levert een nieuwe versie van LibreOffice eerder dan LibreOffice zelf.

Eens in de zoveel tijd klik ik op het Ninite-bestand om te updaten.

Van harte aanbevolen.

Laatst bewerkt op 3-5-2016 om 10:02 uur.%%

Terug naar het begin.