Op zich een geinig apparaat. met zijn 11,6 inch een fijn formaat. Licht. Dolby geluid. Quad Core zuinige Intel processor. Accu gaat tot 9 uur mee. Dus prima om in het openbaar vervoer te gebruiken. Vlot genoeg om onder VirtualBox virtuele machines te draaien. een 32 bit processor, daarom ook maar 2 GB RAM: een vervanger van Windows 7 Starter. Een ingebouwde, gesoldeerde en daarom niet te vervangen SSD van slechts 32 GB is natuurlijk te weinig voor serieus werk. Maar er kan wel een losse geheugenchip in van het soort dat ook in een smartphone past. Ik kocht een 64 GB variant. Dan heb ik bij elkaar 96 GB.

Met TeamViewer 11 prima te gebruiken als terminal op afstand van de krachtige thuis-desktop. Dus ook onderweg kan ik via WiFi mijn desktop gebruiken. Hij heeft geen GSM, maar mijn smartphone werkt als WiFi-doorgeefluik. Met mijn onbeperkt data-abonnement kan ik in heel Nederland mobiel werken.

Ik kende tot voor kort wel een enorme beperking ten aanzien van DropBox. Want om één of andere reden wil DropBox geen opslag op een verwisselbare schijf. En mijn D-schijf is een verwisselbare chip, een micro SD kaart. Dat gaat dus niet. Tot ik de oplossing las. Een al lang vergeten truc: laat je PC denken dat via een soort snelkoppeling je zaken opslaat op de C-schijf, terwijl die in werkelijkheid op een andere schijf staan. Dat werkt ook als de draagschijf verwisselbaar is (JOIN/SUBST in DOS). Hoe regelen we dat?

1. Druk gelijktijdig op de Windows- en X-toets;

WinX

2. Kies Computerbeheer/schijfbeheer:
Computerbeheer

3. Kies een schijf met voldoende vrije ruimte:

kies schijf

4. Zet de cursor op de betreffende partitie, klik rechts en kies Stationsletter en paden wijzigen:
ander pad

5. Voer onderstaande stappen uit:Op het Medion netbook is gisteren DB Mount al ingesteld als 'map' op C:\ om DropBox in op te slaan, zonder dat ik plaatjes van het installeren maakte:

kies schijfMijn DropBox kan 1 TB aan, maar de Medion niet. Daarom heeft die zijn eigen map in DropBox:

Terug naar het begin.