Wuala is een clouddienst: ik kan bestanden opslaan in mijn Wualawolk en mappen met anderen delen door hen de link naar die map te geven.. Zo kan ik belangstellenden toegang geven tot de uitwisselmap, waar ik de door mij gemaakte install_and_activates en Cameyo portables opsla.

Er ziin vele clouddiensten. Ik gebruik DropBox (1 TB) en Wuala (20 GB). Voor beide betaal ik. DropBox kent nog steeds een gratis variant, maar Wuala niet meer. De al bestaande gratis Wualawolken worden per 1-1-2015 opheheven.

Enkele verschillen tussen DropBox en Wuala:

  • DropBox is veel gebruiksvriendelijker en flexibeler dan Wuala;
  • Al jaren staan mijn websites opgeslagen in DropBox, met Wuala is mij dat nog niet gelukt;
  • Al jaren sla ik de hier getoonde screenshots op in DropBox, met Wuala is mij dat nog niet gelukt;
  • DropBox is per opgeslagen GB veel goedkoper;
  • DropBox slaat de bestanden op buiten Europa, Wuala binnen de EU. Ten minste één van mijn opdrachtgevers mag wettelijk alleen maar wolkdiensten met opslag in Europa gebruiken. Uitwisseling met die werkgever mag dus niet via DropBox, wel via Wuala;
  • De Wualaclient gebruikt Java, DropBox niet;
  • DropBox versleutelt de bestanden op de eigen server. Wuala versleutelt de bestanden op mijn PC

Op dit moment ben ik bijna door mijn gratis opslagruimte van 6 GB op Wuala heen.
U kunt mij helpen door zelf een gratis Wuala account aan te maken. Dat levert ons beiden een extra GB aan gratis ruimte op!
Maak daartoe uw account aan via
http://www.wuala.com/referral/KBKJ5GKJAH7NJA33GHHF

Uw privacy is verzekerd.

Maar Wuala heeft bij mij zijn langste tijd gehad sinds ik 1 TB betaalde opstal bij Dropbox heb. Die TB is zó veel, dat ik met een gerust hart daar een deel van kan gebruiken voor de uitwisselmap. Daarom heb ik naast Wuala nu drie uitwisselmappen bij Dropbox in gebruik. Over enige tijd wis ik de uitwisselmap bij Wuala en kunt u alleen nog maar bij Dropbox terecht. Zoals gezegd, Op 31-12-2014 stopt Wuala definitief met gratis opslag.

mail naar gergn apenstaart weggevertje punt com
Terug naar het begin.