Een bijzondere aanbieding vandaag. Om twee redenen:

  1. In de zip zit een gewoon msi-installatiebestand, zonder wrapper;
  2. De registersleutel die bij de activatie wordt aangemaakt, is niet herbruikbaar.

Toelichting op punt 2:
Bij de activatie zelf wordt volgens Cameyo (aangezet na de installatie, maar vóór het activeren) deze sleutel in het register gezet:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Passcove...
"ActivationKey"="QhV********************4g=="

Als ik vóór de [ een minteken zet en dan als deactivate.reg opsla. kan ik met dubbelklikken op dat bestand van het geactiveeerde programma weer een trial maken. Normaliter kan ik door dubbelklikken op de oorspronkelijke activate.reg de sleutel weer terugzetten en heb ik weer een geactiveerd programma. Maar vandaag in eerste instantie niet:

onbruikbaar

Na wat puzzelen kom ik eruit. Ik had bij het maken van de volledige Cameyo (instalaltie en activatie) de gehele registersleutel bewaard. Daar staat ook de sleutel uit de readme in:
"RegistrationKey"="AZ*****************yh"

Vreemd dat Cameyo dit niet opmerkte en alleen de ActivationKey opving. Nadat ik de regel met de RegistrationKey had toegevoegd aan activate.reg, kan ik weer wel de trial activeren.

Vervolgens heb ik onder bescherming van TimeFreeze het weggevertje ook op de W8.1 64 laptop gezet. Daar wordt bij activatie een andere sleutel aangemaakt:
HKEY_USERS\S-1-5-21-1502160495-4026...

Daar staat onder andere RegistrationKey en ActivationKey in. Met de deactivate.reg de sleutels verwijderd: trial terug. Met activate.reg weer een geactiveerde versie, waarbij ook het door mij gebruikte mailadres te zien is. Kennelijk zit het mailadres versleuteld in de ActivationKey.

De op de virtuele XP draait niet op de W8.1 64. Wel draait het in SandboxIE. De versie daar kon ik activeren met de activate.reg van de echte laptop.

Per mail ontving ik het volgende:
Dear customer

Thank you for registering your copy of Accent ZIP Password Recovery. To activate the product please copy the following key to the registration form that you can find in Help menu.

Your activation key:
JLT*********************tg==

Als ik die handmatig invoer, zie ik het door mij gebruikte mailadres weer terug. Dat bewijst mijn vermoeden dat het mailadres verstopt zit in de activation key.

Ik raad u daarom aan uw eigen activation key aan te vragen door uw eigen (33)mailadres in te voeren.

Haarwassers zullen nog iets bijzonders opmerken, want kennelijk hebben twee mensen vanaf een verschillende PC voor hetzelfde mailadres een sleutel opgevraagd. Bekijk die maar eens goed. Het is daarom verstandig de activation key aan te vragen vanaf al uw PC's waar u het wilt hebben.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate met de active.reg voor XP en voor W8.1. Ik heb geen werkende portable kunnen maken.