Belangrijkste mogelijkheden:

  • Ieder bestand labelen, e-mails (in Outlook), bladwijzers.
  • Automatisch labelen gebaseerd op regels (bestandsnaam, bestandslocatie of reguliere expressies).
  • Labelen in netwerk en portable drives en archieven op CD/DVDs.
  • Labels combineren om de bestanden die u zoekt te beschrijven, dynamisch combineerbare labels verwerken om zoekopdracht te definiëren.
  • Labels delen en samenwerken met collega’s.
  • Bestanden labelen op cloud synchronisatiediensten (als Dropbox en Onedrive).

Tabbles biedt u de mogelijkheid om uw bestanden/mappen te categoriseren door ze te plaatsen in een tabble (tag-bubbles) en waardoor u deze terug kunt vinden door te onthouden waar het bestand mee te maken had en combinatie van de tabbles (tabble = concept) die u doen denken aan dat bestand, op een natuurlijke en dynamische wijze. De bestanden worden NIET verplaatst, gedupliceerd of mee geknoeid.

Bijv., met Tabbles kunt u alle “Afbeeldingen” terugvinden waarop uw “Kinderen” in de “Bergen” te zien zijn met vier KLIKKEN!

WAARSCHUWING: Tabbles beschikt over een heleboel features die u niet zult vinden in andere applicaties: lees daarom AUB-AUB-AUB de vier punten goed door VOORDAT je het gaat gebruiken, omdat u anders misschien niet begrijpt hoe het werkt:

  1. Een tabble (de gekleurde bubbles) is een TAG en tegelijkertijd een VIRTUELE MAP.
  2. Een tabble werkt als een map: kopiëren&plakken of drag&drop van bestanden of mappen. Dubbelklikken om te openen.
  3. Hetzelfde bestand kan in meerdere tabbles geplaatst worden ZONDER TE DUPLICEREN op je harde schijf.
  4. De COMBINE functie is de sleutel: bijv. klik op “Rekeningen”, op “2014″ en daarna op ‘Combine’ om alles bestanden te vinden die u gekoppeld heeft aan “Rekeningen” en “2014″.

Bedenk wel dat dit programma is ontstaan in de XP-tijd. Sinds Vista kent Windows zelf al Virtual Folders, ofwel virtuele mappen. Daar is dit programma dus niet voor nodig. Het doet me ook wel denken aan Picasa. Die heeft zoiets ingebouwd, maar dan alleen voor foto's/plaatjes. Er is ook freeware voor virtuele schijven, ook voor XP

Op 9-7-2010 kregen we dit eerder. In die goede oude tijd konden we naar hartenlust posten. Vooral @^@ was toen op dreef.
Daarvoor op 9-11-2009.

Hier de handleiding.

Vandaag een schone install. Wel moet u zichzelf aanmelden met een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Een Cameyo portable draait wel, maar heeft weinig zin. Zelf heb ik het programma alleen even getest op een virtuele XP en vastgesteld dat dit niets voor mij is. Ik orden mijn bestanden en mails in mappen. Daarbij heb ik geen andere fratsen voor nodig. Mijn mail staat in imap-mappen in Gmail. Daardoor zijn mijn mails op al mijn PC's op dezelfde manier geordend. Belangrijke bestanden staan in mappen in DropBox. Ook die zijn op al mijn machines op dezelfde manier te benaderen.

Ook een install_and_activate is niet nodig. De setup is schoon en u moet echt zichzelf vandaag registreren. Dat kan ik niet voor u doen. Morgen na 9 uur bent u te laat. Volgens mij mist u niets. Het kan zijn dat Ootje en Karl er anders over denken. Ik ben benieuwd. Vier jaar geleden was @^@ heel enthousiast. Daarom toch maar mezelf geregistreerd.
.

Terug naar het begin.