Het is uitzonderlijk gebruikersvriendelijke software, waarmee u met vier klikken kunt scannen, samenvoegen, converteren, versleutelen en uploaden naar Dropbox of verzenden via e-mail. Het resultaat PDF document is doorzoekbaar en versleuteld met de nieuwste 256 AES encryptie. PDF rechten geven u de controle over de inhoud, zelfs wanneer deze zijn ge-upload naar het internet. Het is een must have applicatie voor iedere scanner- of webcam gebruiker die werkt met PDF Impress, Dropbox of PDF-bestanden verzendt via e-mail.

Deze titel kregen we nog niet eerder van BinaryNow.

Karl ontdekt dat het veel minder presteert dan ABBYY Finereader. De aanbieder geeft aan dat het weggevertje alleen Engels kent. Finereader, afkomstig van de KGB, kan overweg met "alle" talen van belang.
Zie ook Ootje.

Het komt op een juist moment: mijn vrouw wil graag dat ik haar koormuziek voor een komend concert kopieer. Ik heb het gisteren gescand met de HP all-in-one en de pdf's doorzoekbaar gemaakt met ABBYY Transformer Plus. Maar eigenlijk alleen omdat de bestanden daarmee flink kleiner worden.

"Uploaden naar Dropbox" gaat bij mij vanzelf: ik plaats het document in de juiste map van mijn lokale Dropbox-folder en Dropbox zorgt automatisch voor de rest. Alleen als ik op een laptop met een kleine harde schijf werk, kan het gebeuren dat ik iets wil opslaan in een on-line Dropbox-map die op die laptop geen tegenhanger heeft. Dan kan automatisch uploaden handig zijn. Maar wanneer komt dat nu voor?

"PDF rechten geven u de controle over de inhoud, zelfs wanneer deze zijn ge-upload naar het internet." Wie dat schrijft weet niet hoe makkelijk je die PDF-rechten bij een doorsnee-pdf kan kraken. Zo'n jaar of twaalf geleden heb ik mijn cursisten wel eens een extra punt voor hun tentamen beloofd als zij mijn pdf met afdrukken van de sheets konden kraken. Dankzij mijn voorzorgen lukte dat ze niet.

Het downloaden gaat heel traag. Mogelijk omdat ik een aantal laptops tegelijk aan het updaten ben. Maar eerder denk ik dat het aan de laatste wijzigingen bij Giveawayoftheday ligt. Want de trial van ruim 14 MB kwam razendsnel binnen. Die ga ik dus maar eerst in SandboxIE testen, in afwachting van het weggevertje ...

Het eerste dat bij de installatie van de trial opvalt, is dat die al direct aan het begin om de sleutel vraagt. Na de installatie zie ik trouwens geen mogelijkheid om alsnog een sleutel in te voeren. Om te verbinden met Dropbox, moet ik wel mijn inloggegevens in een mij onbekende applicatie van een mij onbekende leverancier inkloppen. Ik ben Gekke Henkie niet ...

Aan deze laptop hangt geen scanner en dat is de enige invoermogelijkheid. Een bestaande pdf invoeren gaat niet.

Nadat ik het weggevertje met opslaan als eindelijk - en vlot! - binnenkreeg, kon ik nagaan of de trial de sleutel slikt: ja dus!

Die sleutel zie ik later terug in het register van de virtuele XP:
HKEY_CURRENT_USER\Software\BinaryNo...
"USN"="SC**********K5"

Maar omdat de sleutel nodig is bij de installatie, is dit niet zo belangrijk om te weten. Zonder de gewone sleutel kunt u toch niet activeren.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate op basis van de trial en een Cameyo portable. Zo te zien draait die goed op de laptop.
Voor wie zelf met het echte weggevertje wil werken, als msi ontdaan van de Themidawrapper, vindt dat ook in de uitwisselmap.

Terug naar het begin.