Sleep de foto’s naar het programma pictogram op het bureaublad. Het programma kan ook overweg met batch-verwerking om in één keer alle geopende foto’s te verwerken.

Op 7 september 2013 kregen we een eerdere versie. Zie mijn blog van die dag.

Zie Ootje.
Karl kon het alleen in Duits installeren.

Vraag zelf uw sleutel aan. Ik gebruikte een 33Mail-adres. Gergn en krypteller kregen dezelfde sleutel:

00EN-*************V1

U kunt bij de installatie uit twee talen kiezen: Engels en Duits. U kunt installeren op een USB-stick. Dat levert een kleinere installatie op.
De trial kent drie talen: Engels, Duits en Spaans. En heeft aan het einde maar één sociaal medium, Facebook. Dat kunt u natuurlijk uitklikken. Maar helaas werkt de sleutel van het weggevertje niet.

Als u wilt vertalen, ga dan aan de slag met APMPLangE.XML.

Op de US-pagina staat een link naar PhotoME, een gratis alternatief. PhotoME.ME betekent hier Metadata Editor. "Meta" betekent "achter" of "na", want in Griekse bibliotheken stonden de boeken over metafysica achter de gewone natuurkundeboeken. In de IT bedoelen we met metadata "gegevens over de gegevens". Een collega had ooit een klus gedaan voor een lastige opdrachtgever. Die riep op een zeker moment: "Ik heb NIETS aan wat jij hebt geschreven", gooide hem uit het project en weigerde de rekening te betalen. Ik zat nog wel op het project en kreeg van die lastige opdrachtgever het door de opdrachtgever geheel zelfstandig geschreven nieuwe concept van het rapport. Althans, dat beweerde hij. Ik ging zoeken in de metadata van het MS Word document. En ik zag precies welke tekstdelen hij uit het eerdere, "onbruikbare" concept van mijn collega had overgenomen. Dat was zeer veel. Ik heb direct mijn baas ingelicht. Maar die was een wijs man. Wij kregen veel opdrachten van de betreffende organisatie. En het aan de kaak stellen van één rotte appel in die mand was niet in ons voordeel. Je kan trouwens ook Word-metadata met een tooltje wissen.

In de uitwisselmap staat de msi-installer, afgevangen van het weggevertje. Die draait zowel als 32- en als 64-bitter prima en al geactiveerd in SandboxIE op de echte W8.1 64 laptop.
Er is ook een msi-installer om een USB-versie te maken. Bij mij zat de USB-stick in H op de virtuele XP. Ik moet nog testen wat die installer op de echte laptop in SandboxIE doet. Er wordt ook wat in het register gezet ....

Tijdens het maken van de USB-versie op de virtuele XP zag ik op de echte laptop de USB-stick niet meer. Na het stoppen van de virtuele XP werd hij weer zichtbaar. En kon ik het weggevertje op die stick prima draaien.

Het resultaat van de USB-installatie staat als zip in de uitwisselmap. In heb hem uitgepakt naar het bureaublad van de echte laptop en daar geconstateerd dat de 32- en 64-bits versies prima geactiveerd/geregistreerd opstarten. Ik vermoed dat de registratiegegevens in LSExifCleaner.ini staan. De werking heb ik niet gecontroleerd, want ik wil juist die EXIF-data bewaren.
Daarnaast heb ik een portable gemaakt. Die start prima op. Daar staat LSExifCleaner.ini in %SystemRoot%.

Terug naar het begin.