Start Menu 10 beschikt verder over een lijst met aanpasbare mappen en applicaties. Voeg elke van de 25 systeemmappen of andere mappen toe aan deze lijst en krijg snelle toegang tot recent gebruikte bestanden en iedere plek op uw computer.

Deze versie, speciaal voor Windows 10, kregen we nog niet eerder. Op 19 juni 2015 kregen we een voorganger. De blog van die dag werd geschreven door Ootje.

Karl is positief, al kan hij wel uit de voeten met het krap bemeten officiële startmenu van Windows 10.
Zie tevens de bijdrage van Ootje.

Het weggevertje komt als geroepen, want het officiële startmenu van Windows 10 is een lachertje voor niet-tablet bezitters. Hoewel dit netbook een aanraakscherm heeft, werk ik gewoon met een muis. En heb ik weinig tot niets met de tablet-apps.

Het kent Nederlands: via Options/Languages in te stellen. Het is een speciale gotd-versie, die ik zo te zien niet hoef te activeren. Wel zie ik een ActivationKey in het register:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ordinar...
"ActivationKey"="ND**************63"

HKEY_CURRENT_USER\Software\Ordinarysoft\Start Menu X]
"NewRegKey"="epN**************z2O"
"ActivationKey"="ND***************63"


Helaas slikt de trial deze sleutel niet op de virtuele XP.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate. De Cameyo is er ook. Op het echte W8.1 64 netbook werkt de Cameyo portable helaas niet. Op zich geen ramp, want dit soort programma's lenen zich niet echt voor om als portable te gebruiken.

Terug naar het begin.