Het is een speciale Giveawayoftheday versie. Dus geen sleutel nodig. Een 32 bits applicatie. De installatie gaat op de virtuele XP vanzelf in het Nederlands. In SandboxIE op mijn Engelstalige laptop kan ik de taal kiezen.

ScreenCamera 3.0 werd aangeboden als een giveaway op 6 april 2012.
Op al mijn laptops en tablets is de camera aan de voorzijde uitgeschakeld door middel van een stukje zwart plakband. Ik kan en ga het dus niet testen. Maar het vastleggen van de schermactiviteit zou wel handig kunnen zijn. Er is ook freeware.

Lidl1adviveert het gratis http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Capture/LICEcap.shtml Als je alleen snel een kleine beeldscherm instructie nodig hebt.

Op de virtuele XP krijg ik een foutmelding, omdat VirtualBox geen driver voor de camera meelevert.

Hieronder kunt u zien hoe ik een Cameyo van het weggevertje maak (met de tip van Lidl1: LICEcap) :

(Cameyo maken)

een1. Cameyo maken van het weggevertje


In de uitwisselmap staat een install_and_activate. En een nog niet geteste Cameyo portable. Die klaagt dat er geen driver is geïnstalleerd. Ook in SandboxIE op de echte laptop komt de benodigde driver niet mee. Er is eveneens een SandboxIE, gemaakt op de echte W10 64 laptop. Het spel is ruim 200 MB groot dus duurde de opload van de install een tijdje. Maar nu is hij er.spel

Terug naar het begin.

De schone pagina van vandaag, ontdaan van overbodigheden en daardoor voor mijn 70-plus ogen prettiger leesbaar dan het origineel op een laptop. Wel met drie werkende links naar de aanbiedingen van deze leverancier, zijn home pagina en de officiële downloadlink. Die laatste werkt alleen de eerste 24 uur: