Giveaway of the day — Ashampoo WinOptimizer 2016

U kunt ook rechtstreeks downloaden bij de leverancier. Met dank aan een anonieme Duitse poster.

Versie 11 kregen we op 22 april 2015. De blog van die dag.

De posting van Ootje.

Ashampoo maakt goed Nederlandstalig spul. Toch moet u voorzichtig zijn met dit soort zaken. Als u niet goed weet, wat u aan het doen bent, "hang op, klik weg, bel uw raadgever".

Ashampoo ... dus geen Themida. Vraag uw licentie aan op deze link. Zo te zien krijgt iedereen dezelfde sleutel: AW*************92

De sleutel zie ik terug in het register:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ashampo...:
"SharewareType"=dword:00000001:
"UpdateType"=dword:00000002:
"UpgradeType"=dword:00000003:
"UpgradeName"="WinOptimizer 12":
"Product"="4***6":
"Edition"="eid=2****9":
"InfoChannelID_0"="-updates-":
"InfoChannelID_1"="ashnews":
"InfoChannelID_2"="-upgrades-":
"InfoChannelID_3"="-cross-":
"ShowTrialAlwaysIfUnregistered"=dword:00000001:
"regKey"="AW**************92":
"state"=dword:00000001:
"firststart"=dword:00000000 "unique-id"="68****************84":
"installation-time"=hex(b):63,**************,00

Als ik de sleutel weghaal, heb ik een trial. Als ik hem terugzet. is het weggevertje weer geactiveerd. maar bewaren heeft niet zoveel zin, want ook met die sleutel in het register wil setup.exe toch de echte sleutel hebben alvorens de installatie uit te voeren. En daarna heeft u - zoals gebruikelijk bij weggevertjes van Ashampoo - de sleutel niet meer nodig.

De Cameyo portable geeft een foutmelding op de echte W10 desktop, maar gaat wel aan de gang. Ik zie dat mijn drie harde schijven niet erg warm zijn: 23, 26 en 27 graden Celsius. Het scannen van het register gaat zo traag, dat ik vermoed dat het programma in een eindeloze lus is terechtgekomen. Een andere portable heeft dit probleem niet.

OT: vanmiddag heb ik me ondermeer onledig gehouden met het maken van een nieuwe virtuele PC, op basis van Windows 7 Basic 64 bits. Nu kan ik ook virtuele 64 bits applicaties maken. Er staat een 64 bits Cameyo op, met zowel een 32 als een 64 bits inpakker. De 64 bits inpakker zet het programma vandaag op die virtuele W7 64 in %Program Files x(86)%. Het is dus een 32 bits applicatie.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate, een Cameyo portable en twee op een andere manier gemaakte portables: op een virtuele XP en een virtuele W7 Starter. Die missen de thermometer voor de harde schijven.

Terug naar het begin.