Met Soda PDF Standard kunt u PDF's en digitale boeken lezen in 3D, PDF's aanmaken van 300+ bestandsformaten, PDF's converteren naar MS Office bestanden en de documenten bewerken. De meer geavanceerde Soda PDF Pro (die wij niet hebben gekregen) biedt tevens de mogelijkheid invulbare formulieren aan te maken, samenwerken en reviewen van uw documenten en belangrijke data beveiligen met 256-bit encryptie wachtwoorden. Met Soda PDF beschikt u over alle benodigde hulpmiddelen.

Een nieuwe aanbieder.

Niet in het Nederlands. Wil ook AdAware installeren en Bing als zoekmachine. Beide wil ik niet. het installeren lijkt eindeloos. Daarna verschijnt een scherm om de sleutel per mail aan te vragen. Die laat op zich wachten, zowel voor gergn als voor krypteller. Uiteindelijk ontvangen ze twee verschillende sleutels.

NB had op 2-3-2016 veel andere zaken te doen. En tot overmaat van ramp ging Windows 10 updates installeren en uit zichzelf opstarten. Weg was het werk in de nog draaiende virtuele XP. Want die wordt bij een herstart van de draagmoeder woest afgesloten. Een nare ervaring, 's-morgens om 6 uur.

Ik zie in %temp% de gedownloade installatie in %Temp% staan: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Soda PDF 8: alles bij elkaar 270 MB. Ik bewaar het maar. Het bevat onder andere Soda_Manager_Setup_8.0.50.26417.msi. En daarmee kan ik het weggevertje veel sneller installeren, want er hoeft niets te worden opgehaald van de servers van de maker. Eventueel kunt u modules toevoegen met de andere msi's. maar als u bijvoorbeeld geen ocr (optical character recognition = tekenherkenning) nodig heeft, laat u die module weg. Als u scans van teksten wilt omzetten in bewerkbare Word docs heeft u het wel nodig.

Na activatie staat de sleutel in het register:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Soda PDF 8\Settings]
"num#16"=-
"license#16"=-
% "ext#16"=-

Als ik die sleutel vóór de eigenlijke installatie toevoeg, lijkt het te werken ...

Op de valreep heb ik van het tweede weggevertje van de dag, ScreenCamera.NET 1.4.5, ook een Cameyo kunnen maken.Dat weggevertje is een speciale versie voor ons en behoeft geen activatie.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate, de install-map uit %temp% en een Cameyo portable. En tevens de installer en Cameyo portable van het tweede weggevertje.

Terug naar het begin.