Giveaway of the day — WinSleep 1.1

Een nieuwe aanbieder. Alleen geschikt voor Windows 8.1 en nieuwer.
Na het invoeren van de sleutel blijkt er een Activation Key te zijn aangemaakt. Dat zou kunnen betekenen dat de activatie systeem-afhankelijk is.
Ik maak wel een Cameyo portable op een virtuele W10, maar dat is alleen om te zien waar de activatie wordt vastgelegd. Want gezien de aard van het programma zal er wel iets diep in het systeem moeten worden geïnstalleerd. En op de virtuele W10 wil de Cameyo niet draaien.

Na een herinstallatie op een schone(?) virtuele W10 blijkt de trial al geactiveerd?? Maar het weggevertje wil er niet mee gaan slapen of in winterslaap (hibernation) gaan..

De activatie staat in het bestand C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\WinSleep\WinSleep_License.dat. Op de virtuele W10 heet die map %Local AppData%\WinSleep.
Bewaar uw exemplaar. Ik kon met het mijne het weggevertje activeren op een schone virtuele W10 32. QED.
Maar de activatie is inderdaad anders per PC. Toen ik het activatiebestand van de virtuele W10 32 wilde gebruiken op de echte W10 64, kreeg ik deze melding;

mislukt

test

Later toegevoegd: *** Op 8 juli heb ik het weggevertje getest op de echte W10 desktop, maar de volgende dag verwijderd. Daarbij is C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\WinSleep\WinSleep_License.dat. (kennelijk) niet gewist. Want toen ik het op 10 juli weer installeerde, had ik geen activatiesleutel nodig. Op 12 juli heb ik het weggevertje in een eigen Sandbox op de echte W10 desktop geïnstalleerd. Maar ik krijg het niet meer geactiveerd. Aan de andere kant is het bij een installatie op een virtuele W10 32 op 12 juli automatisch geactiveerd, zonder dat ik een sleutel hoef toe te voegen. Het geoogste activatiebestand van de echte W10 doet het niet onder SandboxIE. Nu is dat geen probleem, want een programma als Winsleep leent zich alleen maar voor gebruik op een echte machine. ***

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

Al zijn plaatjes samen:

In de uitwisselmap staat een install_and-activate, met het geoogste activatiebestand.

Terug naar het begin.