Giveaway of the day — 1AV Capture 1.9.8

Versie 1.9.7. werd aangeboden op 20 september 2015. De blog van die dag.

De installatie in een virtuele XP, een virtuele W7 Starter en een virtuele W10 mislukken, omdat er tijdens de installatie geen verbinding met de server kan worden gemaakt. Een SandboxIE lukt wel. Maar ik moest de desktop herstarten om die zandbak te kunnen kopiëren. Gecomprimeerd met 7z is die een factor 10 kleiner dan het origineel. Dat komt omdat die zandbak veel zaken bevat die met mijn systeem samenhangen en met de applicaties die tijdens het draaien actief waren (zoals AVG, Word, Firefox, etc). Als ik die wis, neemt de omvang van de zandbak af van ruim 90 MB tot circa 14 MB. Gecomprimeerd ruim 5 MB.

Leerpunt: bekijk vóór het definitief weggeven van een zandbak of er geen zaken instaan die niets met het eigenlijke gezandbakte programma te maken hebben. Voor je het weet, gooi je privacy-gevoelige zaken op straat.

Er is geen sleutel nodig. We krijgen een speciale versie. Het register is deels leeg, deels gevuld:

[HKEY_USERS\Sandbox_naam_SandboxIE\user\current\software\PCWinSoft\1AVCapture\RegInfo\reginfo]
"name"=""
"serial"=""
"regcode"=""
"day"=dword:00000000
[HKEY_USERS\Sandbox_naam_SandboxIE\machine\software\WOW6432Node\Licenses]
"{K7C0DB872A3F777C0}"=-
"{IC6BC415A8C3CD3D0}"=-
"{0C6BC415A8C3CD3D0}"=-

Draait goed in de gestripte SandboxIE:

SandboxIE

De trial blijkt ouder te zijn dan het weggevertje:
trial

Zelf gebruik ik het gratis Audacity voor geluidopnamen. En FastStone Capture (circa €20) om screenshots te maken en te bewerken. Ik bewaar wel de zandbakversie. Je weer maar nooit.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

Al zijn plaatjes samen:

In de uitwisselmap staat een install_and_activate. En Cameyo lukt vandaag niet, want het laat zich niet installeren in een virtuele machine. En ik heb geen tijd/zin om uit te zoeken hoe ik van een SandboxIE een Cameyo kan maken.
Mijn SandboxIE-versie stel ik alleen op verzoek beschikbaar.

Terug naar het begin.