Giveaway of the day — Zemana AntiMalware Premium

Deze titel kregen we nog niet eerder. Het weggevertje kent Nederlands. Een oude bekende. Ik heb het vroeger ook gebruikt. Was gratis?? Ben ik vergeten. Maar er is nog steeds een gratis versie. De gratis versie beschermt niet tegen ransomware en biedt ook geen real time bescherming.

Er is ook een pdf, geschreven door MRG Effitas met een omschrijving.

De sleutel staat in de readme. U hoeft geen gebruikersnaam in te voeren. De licentie is 400 dagen geldig in plaats van de beloofde 12 maanden. Na activatie staat de sleutel in het register:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Zemana\AntiMalware]
"License"=-

Bewaar het origineel. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele W7 32. QED.
Wel bijzonder. Ik voegde de sleutel toe vóór de installatie. Bij het opstarten kreeg ik eerst de melding dat de sleutel verlopen was. Vervolgens ging het programma de malwaredatebase updaten en daarna zag ik dat de licentie nog 400 dagen geldig was.

Als ik op een virtuele W7 32 de Cameyo wil testen, grijpt het programma zelf in. Want het ziet de Cameyo als bedreiging en vernietigt de Cameyo ...
De nieuw-gemaakte Cameyo draait niet op de virtuele W7 32, noch op de echte W10 64 desktop. Op zich niet zo'n probleem, want een programma als dit is lastig te virtualiseren. Ook een andere portable weigert dienst.

En even later zie ik dat er ook een officiële portable versie kan worden opgehaald.

De portable vindt zeven aan Chrome gerelateerde problemen op mijn desktop:
Zemana_Chrome
Op mijn werk-laptop ontdekt de portable 11 bedreigingen, alle false positives. Die heb ik als voor volgende scans uitgesloten. Later op de dag heb ik het weggevertje echt geïnstalleerd op die laptop. En die versie is bekend met die 11 uitsluitingen. Netjes!
% Ik koos na de test van de portable voor een echte installatie, want die beschermt automatisch in real time mijn laptop, terwijl een handmatige scan per definitie achterloopt. Zorg ervoor dat het programma automatisch een herstelpunt aanmaakt alvorens bestanden te wissen.

Het programma ziet ook Cameyo's als gevaarlijk:
Zemana_Cameyo

Maar dat kan je uitzetten:
Zemana_Cameyo

Ook voordat er iets is gevonden, kan je mappen uitsluiten:
uitsluiten

De eerste uitgesloten map bevat on-line gemaakte Cameyo's. De tweede is mijn testmap voor weggevertjes. Daar komen ook op virtuele machines gemaakte Cameyo's te staan, die ik op de desktop wil testen.

Volgens Accurate Reviews is dit de beste keuze voor 2016, hoewel er een beetje apples met peren worden vergeleken. Hun recentie is overwegend positief.

Reviews zijn op Youtube te vinden:De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

Al zijn plaatjes samen:Terug naar het begin.