Giveaway of the day — Trojan Killer Portable 1.1.11

Deze titel kregen we nog niet eerder.

U moet installeren om een sleutel voor een jaar te kunnen aanvragen. U kunt een 33Mail-adres gebruiken. Op de virtuele XP wekte het aanvraagdeel niet. Ik heb de programmamap naar de W10 64 desktop gekopieerd en daar de 64 bits versie opgestart. Toen lukte het aanvragen van de sleutel wel.

De sleutel staat in net bestand tk.ini in de programmamap. Die wordt dus automatisch bewaard. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele W7 64. QED.

Via links op de Engelstalige site heeft de leverancier drie schone downloads ter beschikking gesteld: het weggevertje, zijn schone broertje zonder de mogelijkheid een sleutel aan te vragen en een volledige setup. Ook die drie kon ik activeren met de geoogste tk.ini. QED.

Als het niet zo verdrietig was, zou ik hard lachen: bijna al mijn bestanden zijn bij de opstart volgens dit tool besmet. Later valt het mee: nu zit ik bij ruim 15.000 gescande bestanden op ruim 1.300 besmette: dus minder dan 10%.

trojans

U ziet: er zijn 1.344 besmette bestanden gevonden. Volgens mij (bijna?) allemaal onschuldig. Ik zie geen mogelijkheid die lijst te exporteren.

Mijn schone virtuele W7 64 is volgens dit tool niet schoon. Het vertrouwt de twee programma's niet, waarmee ik portables maak.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

Al zijn plaatjes samen:In de uitwisselmap staat een zip van de programmamap van een virtuele XP 32. Die draait technisch gezien prima, maar de output slaat nergens op.

Terug naar het begin.