Giveaway of the day — Protected Folder 1.2

Eerder weggegeven op 28 maart 2016. De blog van die dag. Ook op 17 december 2013. Dus is er tbv Windows 10 niets aan gedaan ...

De activatie staat in C:\Program Files\IObit\Protected Folder\licence.dat.
Slechts zes maanden bruikbaar.

Zelf zal ik nooit dit soort toevoegingen aan het OS gebruiken. Als Windows een update krijgt, heb je geen garantie dat het blijft werken. En je zal toch niet willen dat dan verborgen mappen nooit meer te zien zijn. Of dat mappen die je dacht verborgen te hebben, plotseling voor iedereen open en bloot zichtbaar zijn. Als je dan toch wat moet of wilt verbergen, gebruik dan goede software zoals SafeHouse. Voor de meesten volstaat de gratis versie: FREE SafeHouse Explorer. Die versleutelt de geheim te houden zaken.
SafeHouse en zijn alleen met het zelf-gekozenwachtwoord te lezen. Echt kritische bestanden - zoals een bestand met wachtwoorden - heb ik daarna nog drie keer beveiligd: 1) de wachtwoorden staan in een versleuteld databaseformat, 2) het versleutelde databasebestand is versleuteld met het gratis AxCrypt en het resultaat is versleuteld met het gratis 7z. AxCrypt is een compressie- en versleutelingswrapper en toepassingsstarter voor beveiligde opslag van gegevensbestanden op locale computers, servers of online.7-Zip is een sterk comprimerende bestandsarchiveerder. Ik gebruik het voor bestanden in de uitwisselmap.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

Al zijn plaatjes samen:In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activatiebestand) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. Met een rechts-klik verbergmogelijkheid. Nog niet getest op de echte W10 64 desktop.

Terug naar het begin.