Giveaway of the day — FolderViewer 5.0

Een nieuwe aanbieder. Het weggevertje kost maar $10. Maar de licentievoorwaarden ontbreken op de site. Dus weet ik niet ik ik betaal per gebruiker, dan wel per PC. En er staat ook niets over gratis updates. De CEO is Daan Deenik, Psychologist.

Mijn antivirus lust de zip van het weggevertje niet en vernietigt hem:
onbetrouwbaar
Dan maar downloaden vanuit een virtuele XP zonder antivirus. Maar deze 32-bitter draait pas vanaf Windows 7. De sleutel staat in de readme, maar wordt ook tijdens de installatie getoond. Daarna een paar waarschuwingen dat er in het register wordt geschreven. De activatie gaat on-line en misschien moet u uw firewall uitzetten:

een
twee

Direct na installatie wil het een update ophalen.

De activatie lijkt vast te liggen in twee reg-bestanden in de programmamap. Maar dat klopt niet: die worden al tijdens de installatie aan het register toegevoegd. Tijdens de activatie worden nog twee registersleutels aangemaakt. Als ik de tweede weghaal, heb ik een trial:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\FolderViewer]
"Key"=-

U moet dus zowel deze bewaren als de eerste:%%

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Enigma Protector\6B12*******59]
"B3G****sbH=dje"=-
"Installed"=-

Bewaar deze twee originelen. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele W7 64. QED.

En na morgenochtend 10:00 uur moet u wel het geoogste activate.reg-bestand gebruiken. Anders wordt het programma als gestolen aangemerkt:

gestolen

Een Nederlands product: Almere-Haven Netherlands sales info@matirsoft.com http://www.matirsoft.com

Tips and Tricks: www.matirsoft.com

Instruction Videos: www.youtube.com/c/matirsoft

bron: readme in de programmamap NL

Het weggevertje bevalt me uitstekend. Daarom zal ik het de komende dagen op al mijn Windows 10 machines zetten. Wel jammer dat ik het niet op de D-schijf van mijn W10 32 1607 cloudbook met maar 32 GB C-SSD kan installeren. Ik moet er kostbare SSD-ruimte voor opofferen:

SSD

Er zijn veel videohandleidingen:
video

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

Zij noemen een freeware alternatief, Q-Dir.


************** Ootje ************ Vanwege een blokkade op GOTD van de posting, omdat deze tegen de regels van Matirsoft indruist, heeft Ootje, in afwachting van de terugkeer van de eigenaar, de link verwijderd.

De posting van Ootje.
Al zijn plaatjes samen:
///html

<!START JUICEBOX EMBED> <hr size="15" noshade width="780" align="left"> <iframe src="https://dl.dropboxusercontent.com/u/10366431/_GOTD/FolderViewer50_20161002/index.html" width="780" height="600" frameborder="0" scrolling="no"></iframe> <hr size="15" noshade width="780" align="left"> <!END JUICEBOX EMBED>

///

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste bestand activate.reg) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele W7 64. Draait geactiveerd op de echte W10 64 desktop.

Terug naar het begin.