Giveaway of the day — ScanMyReg 2.2

Op 27 juni 2016 kregen we versie 2.2.3. De blog van die dag, geschreven door Ootje.

Themida. De activatiegegevens staan in de readme. Kent Nederlands. Ik zag wel typos: "Registeer nu"en "laaste". Dat duidt op een menselijke vertaler. Aan de andere kant: de tekst hieronder doet wat anders vermoeden:

ScanMyReg

De Vlaamse vertaler is wel consequent met zijn "laaste". Of is het een variabele?
ScanMyReg

Het vindt veel meer "fouten" dan CCleaner:
ScanMyReg

CCleaner kan niet defragmenteren. maar als het hele register bij de opstart in RAM wordt ingelezen, maakt dat niets uit. Of dat zo is, zou ik moeten uitzoeken. Maar defragmenteren levert op de virtuele W7 32 niet veel ruimtewinst:

ScanMyReg

De defragmentatie wordt goed uitgevoerd:
ScanMyReg

Opvallend; Windows 10 staat niet bij de systeemeisen. Het is al anderhalf jaar op de markt. Op de virtuele W10 64 Enterprise LTSB draait de Cameyo goed. Het schoonmaken van het register vraagt meer dan drie slagen. En daarna blijven er 32 "fouten" die niet zijn weg te krijgen.

ScanMyReg

ScanMyReg

Maar defragmentatie werkt niet echt: ik blijf met 15% ballast zitten:
ScanMyReg

De activatie komt in C:\Windows\System32\91207717.sys. Bewaar dat bestand. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele W7 32. QED.

Na deinstallatie met uninstall.exe blijkt dat er nog het nodige blijft staan in Windows\system32 in SandboxIE van de virtuele W7 32:
ScanMyReg

Daarmee bewijst het weggevertje dat het opruimen van het register alleen niet volstaat. Ik heb de Cameyo portable gebruikt om het register van mijn virtuele XP 32 Pro te defragmenteren. De virtuele W7 32 had zo'n behandeling niet nodig.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activatiebestand) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. Hoeft niet getest op de echte W10 64 desktop, want het is al getest op een virtuele W10 64 Enterprise LTSB..

Terug naar het begin.