Giveaway of the day — GPS Location Remover For Photos 1.2.0

Een nieuwe aanbieder. De maker vergeet iets: als u een foto maakt op bijvoorbeeld het Sint Marcoplein in Venetië, kan een Google zoektocht snel vergelijkbare foto's vinden waar wel de locatie staat vermeld. Hetzij in tekst op of rond de foto, hetzij in de metadata.

Themida. De sleutel staat in de readme. Geen Nederlands. De activatie staat in
C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Application Data\EaseYouSoftware\GPSRemover\Option.ini
Vanwege de tag die daar ook staat, zou de activatie systeemafhankelijk kunnen zijn. Bewaar uw exemplaar. Ik kon met de mijne het weggevertje activeren op een schone virtuele XP 32. QED.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. Die geeft tweemaal de bekende foutmelding op de echte W10 64 desktop:

GLRP

Maar na twee maal 'negeren" loopt het prima. En geactiveerd. Bij de volgende keren dat het gebruikt wordt zijn er geen problemen.

Omdat ik deze foutmelding vaker krijg en er een beetje ziek van word, heb ik op twee manieren een work-around gevonden:
1) Ik neem de lokale werkmap op in de zip van de Cameyo. In die lokale map staan alle bestanden en zijn dan niet meer "in gebruik". De zip wordt daardoor wel iets groter, maar vandaag is dat geen probleem.
2) Ik kies ervoor om de Cameyo zich net als Themida in RAM te laten uitpakken. Dan krijg ik geen foutmelding. Omdat een aantal bestanden in RAM staan, is de lokaal aangemaakte werkmap kleiner. Een Cameyo die in RAM draait, start iets trager op, maar heeft een kleinere footprint. Het aloude afwegen tussen geheugengebruik en CPU-gebruik. Ofwel tussen plaats en snelheid. Is er een formule te bedenken die het verband tussen beide aangeeft? Iets voor een nieuwe Einstein? De oude gaf ons de formule voor de relatie tussen massa en energie:
E = mc^2. Iets als RAM/rekentijd^2 is constant? Gebaseerd op 0,5 * m * v^2 dat de kinetische energie van een object aangeeft.

Terug naar het begin.