Giveaway of the day — Hard Disk Shield 1.5.2

Deze titel kregen we nog niet eerder. Geen Themida, een schone installer. Vraag uw eigen sleutel aan.

Automatisch in het Nederlands. Leent zich niet voor SandboxIE. Na activatie zie ik wat in het register:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HardDiskShieldValidity]
"Name"=-
"Name2"=-

Bewaar uw exemplaar. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele XP. QED

De trial heeft rechts beneden de tekst Registreer nu. Die ontbreekt als het weggevertje met de registersleutel is geactiveerd.

HDS

HDS

HDS

U ziet het ... ik heb voldoende aan het gratis CCleaner.

Het weggevertje ruimt de cookies niet op:
HDS

HDS

OT: ik zag in de lijst cookies eentje van cookiesok.com staan. Die organisatie houdt een database bij van koshere sites die vanwege de EU-regelgeving de bezoekers tot vervelends toe om toestemming voor het plaatsen van cookies moeten vragen. Ze hebben een add-in voor Chrome, Firefox en Opera. Omdat ik de eerste twee dagelijks gebruik, heb ik die add-in aan beide browsers toegevoegd. Als ik een site niet zou vertrouwen, kan ik hem altijd via SandboxIE bezoeken.

Het gratis CCleaner ruimt precies de cookies op die ik kwijt wil (die van cookiesOK.com mag bij nader inzien blijven: spaart tijd). De rest laat ik welbewust staan:

HDS

OT: steeds als ik via Chrome een paar sites heb bezocht, zie ik in de cookieslijst skechboy.com staan. Die site ken ik niet. Via SandboxIE heb ik gekeken naar skechboy.com en ik vertrouw het niet. Daarom heb ik een regel toegevoegd aan mijn hosts-bestand:

127.0.0.1 skechboy.com # duikt steeds op in CCleaner na openen Chrome.

Host vindt u in %SystemRoot%\system32\drivers\etc\. Ofwel C:\Windows\System32\drivers\etc\.
Nu is het afgelopen: skechboy.com heeft de verbinding geweigerd.

Toch wil ik weten wat of wie achter deze site zit. Googelen dus. Op https://www.crx4chrome.com/publisher/1085/ zie ik dit staan:
Total 1 Extensions from skechboy.com
'SpeakIt! v0.2.997' (Updated: March 7, 2017)
SpeakIt! for Chrome
SpeakIt reads selected text using Text-to-Speech technology with language auto-detection. It can read text in more than 50 languages.Usage:- First select the text you want it to read.- Then click

En ik heb inderdaad die extensie aan Chrome toegevoegd. Dus is het misschien toch kosher??? De exntensie werkt na de blokkade nog steeds.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

logo

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activate.reg-bestand) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. Draait keurig geactiveerd op de echte W10 64 desktop. Er is ook een zip van de installer van het spel.

Terug naar het begin.