Giveaway of the day — UnHackMe 8.80

Op 13 juli 2016 kregen we versie 8.12. De blog van die dag. Alle blogs over weggevertjes van Greatis. Alle blogs met de tag beveiliging, ant-malware, anti-spyware en anti-trojans. U kunt ook gewoon bovenaan op de pagina op die tags klikken. Maar dat was u misschien nog nooit opgevallen.

Een schone setup, geen Themida. Het is een speciale Giveawayoftheday versie. Geen Nederlands. De sleutel staat in de readme. Die zie ik terug in het register:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Greatis\Unhackme]
"GOTD"=-

Bewaar die sleutel. Ik kon er op een schone virtuele XP 32 de Cameyo mee activeren. QED.

Op de virtuele XP 64 Pro:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Greatis\Unhackme]
"GOTD"=-
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Greatis\Unhackme]
"rec"=-

Maar er is iets vreemds: de op de virtuele XP 64 en W7 64 Pro machines geoogste activatiebestanden doen het niet op die machines. Alleen op e virtuele XP 32 lukt het. Na kijken in het register van de de geactiveerde W7 64 Pro zie ik de verklaring. Cameyo geeft niet aan dat de sleutelnaam HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE__Wow6432Node__GreatisUnhackme is. De Cameyo bootst een 32 bits-omgeving na en daar ontbreekt de __Wow6432Node__ in de sleutelnaam.

De programmamap kon ik als semi-portable draaien in Sandboxie. De activatiesleutel daar is
HKEY_USERS\Sandbox_gergn_DefaultBox\machine\software\WOW6432Node\Greatis\UnHackMe
want ik draaide het in mijn DefaultBox.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activatiebestand) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. Draait keurigop de echte W10 64 Home desktop. Maar een beveiligingsprogramma mag geen zuivere portable zijn, want hij moet beestjes buiten zijn eigen map kunnen opruimen. Dus ontkomt u uiteindelijk niet aan installatie. Er is ook een zip van de programmamap.

Terug naar het begin.