Giveaway of the day — Steganos Safe 17

Deze titel kregen we nog niet eerder. "Windows Vista/ 7/ 8/ 10 (x32/x64)", dus geen XP?

Themida. In de readme een link om de sleutel per mail aan te vragen. Per IP-adres maar één sleutel?? Pech voor uw huisgenoten ...
Steganos

Met de sleutel via 33Mail kreeg ik ook een link voor een schone install. Dus zo kunt u dankzij de aanbieder zelf Themida omzeilen ...

Dank zij mijn VPN heb ik drie licenties gekregen. De sleutels beginnen allemaal met 049-. Kental van Duitsland. Terwijl ik IP-adressen uit andere landen gebruikte.

We krijgen de nieuwste versie:
Steganos

Het kent geen Nederlands:
Steganos

Het was wat puzzelen hoe ik kon activeren. Pas bij het verlaten van het programma kon ik de sleutel invoeren:
Steganos

Steganos

Steganos

De activatie komt in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Steganos\Safe\17\Licence]
"Serial"=-
"NLState"=-
"NLTimeStamp"=-
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Steganos\Products\SAFE17]
"Mode"=-

Het zou best kunnen dat alleen de subsleutel Serial nodig is. En inderdaad; met alleen deze subsleutel kon ik het weggevertje activeren op een schone virtuele W7 32. QED.

Het doet me heel erg denken aan SafeHouse . Dat kent een gratis versie die voor de meesten volstaat. Ik kocht jaren geleden een licentie, waar ik nog steeds plezier van heb. Ik heb het trouwens vandaag op een oude ex-Vista laptop gezet. Daar had ik in juli/augustus 2015 W10 op gezet. Maar een kleine week geleden W7 32 herplaatst. Want dat oudje is toch niet voldoende krachtig om prettig met W10 te werken. Omdat ik die latop wel eens uitleen, moeten mijn privégegevens natuurlijk veiliger worden opgeslagen dan normaal. Daarom heb ik met SafeHouse een virtuele schijf van 25 GB aangemaakt. Op die schijf staan de Thunderbirdbestanden met mijn mails. Als de laptop gaat slapen, wordt ook de virtuele schijf inactief. Als de machine wordt uitgezet, kan wordt de virtuele schijf automatisch afgekoppeld. Bij het opstarten moet ik eerst de virtuele mailschijf aankoppelen en daarna pas Thunderbird opstarten. Het werkt prima.
Bij de installatie van SafeHouse heb ik een hoofdwachtwoord opgegeven. Als ik dus - of een lener - het wachtwoord van de SF harde schijf vergeten is, kan ik via een achterdeurtje de versleutelde schijf weer toegankelijk maken.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.
Op hun site staat de volgende waarschuwing: "...aber Vorsicht! Steganos sucht Euren Rechner selbsttätig nach einer bereits vorhandener Haupt-E-Mail-Adresse ab, überträgt diese in's Formular und übermittelt sie während des Registriervorganges von Euch ev. schon ungewollt. Trennt Euch daher vor der endgültigen Registrierungs-Übertragung vom Internet. Somit kann vorab kein ungewollter Eintrag weitergeleitet werden, falls Ihr für die Registrierung eine Andere als Eure Haupt-E-Mail-Adresse verwendet habt."

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. Doet het niet op de W10 64 Pro desktop, evenmin op de virtuele XP waar ik hem maakte. Ook op een virtuele W7 64 lukte het niet een Cameyo of andere portable te maken.

Terug naar het begin.