Giveaway of the day — Tenorshare iCareFone Cleaner 1.0

Deze titel kregen we niet eerder. Op 5 april 2017 kregen we de grote broer, Tenorshare iCare Phone. De verschillen met vandaag ziet u hieronder:

Tenorshare

Geen Themida. In de readme een link om met een werkend mailadres de sleutel op te halen. U krijgt ook een downloadlink. Het kan niet zonder iTunes. Zonder iTunes crasht het.

Bij activatie een typo in de melding: "verify registion code". De activatie ligt vast in het bestand iCareFone.db in de programmamap. Maar lijkt wel systeemgebonden. Grote broer heeft dat probleem niet. Geen Nederlands.

Ik vermoed dat u er goed aan doet ook onderstaande registersleutel te bewaren:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GuidGuid13]
"guid"=-
"user_id"=-

Samen met de bewaarde iCareFone.db kon ik hiermee het weggevertje op een schone virtuele XP 32 activeren. QED.
Bij een test met de bewaarde programmamap op dezelfde virtuele XP blijkt dat de registersleutel niet nodig is. Bij het testen van de programmamap in Sandboxie is een nieuwe csleutel nodig, met bijbehorend mailadres. Na het testen in Sandboxie als semi-portable zie ik in map G (de thuisbasis van de testmap op het bureaublad) van de zandbak zowel de nieuwe iCareFone.db als de registersleutel staan. Die heb ik beide gekopieerd naar de programmamap in de testmap en voor later eigen gebruik gezipt. Ietwat overbodig, want van de grote broer Tenorshare iCareFone heb ik ook het nodige bewaard.

De site van mijn provider lijkt overbelast. Het ligt niet aan de PC, want twee geven hetzelfde slechte gedrag. En het ligt ook niet aan KPN, want de andere sites worden vlot geladen. Later op de dag zijn de problemen voorbij.

Ik heb weliswaar een iPad en sinds een paar maanden een iPhone, maar heb nooit een probleem met die dingen en nooit de behoefte om een programma zoals dit weggevertje erop los te laten. Ik ga het dus niet gebruiken.

Voor eventueel eigen gebruik heb ik het in twee keer Sandboxie op de desktop gezet. Een keer in de 2017Q2-Sanboxie en een keer in een eigen Sandboxie. Elk met zijn eigen mailadres/sleutelcombinatie. Dan kan ik in de toekomst iemand met een iPhone/iPad-probleem ten minste vlot helpen. De $20 die een eigen licentie kost, mag geen probleem zijn voor wie werkelijk onthand is. Bij de mensen die ik pleeg te helpen, is geld minder een probleem dan handigheid. Want als je een iPad/iPhone kan betalen, kan je ook best $20 uitgeven om hem weer in goed staat te brengen. En $40 voor de grote broer bij ernstiger zaken.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

logo

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activatiebestand) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. Moet nog wel geactiveerd worden op de echte W10 64 Pro 1511 desktop. Want de activatie is systeemgebonden. Na activatie moet ik daarom de werkmap - waarin het activatiebestand staat - met de Cameyo zelf bewaren. Voor de volledigheid een zip van de programmamap. Maar ook die wil weer een nieuwe sleutel hebben. Er is ook een zip van het spel.

Terug naar het begin.