Giveaway of the day — Sticky Password Premium 8.0.11

Versie 8.0.9 kregen we op 11 oktober 2016. De blog van die dag.

Systeemeisen: Windows Vista/ 7/ 8/ 10; OS X 10.7 and higher. Dus geen XP? Maar de installatie op een virtuele XP 32 geeft geen foutmeldingen of haperingen.

Geen Themida, een schone installer. Setup.dmg is voor de Mac. De sleutel staat in de readme. InnoExtractor geeft de indruk dat het misschien als semi-portable kan worden gebruikt. We zullen zien. In de programmamap zie ik wel spPortableRun.exe. De installatie gaat automatisch in het Nederlands.

De Cameyo die ik op een virtuele XP 32 maakte, draait niet op een virtuele W7 32. De programmamap lijkt het daar wel te doen. De versie die ik op een schone virtuele W7 32 zette, crasht bij de tweede start. De Cameyo geeft dezelfde foutmelding als de versie van de virtuele XP.

De activatie komt in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\UserAssist\{CEBFF5CD-ACE2-4F4F-9178-9926F41749EA}\Count]
"HRZR_PGYFRFFVBA"=-

Uitleg van de maker. De verschillen tussen de Premium en de gratis versie. Voor mijzelf lijkt de gratis versie voldoende/

Sticky Password

Sticky Password

Mijn wachtwoorden staan in Treepad, met een wachtwoord beveiligd. Dat Treepadbestand staat in een SafeHouse virtuele partitie. Dat is voldoende veilig om die partitie, na de derde versleuteling met 7z, in DropBox te zetten. En ik ga zeker geen wachtwoorden in een applicatie zetten die ik maar een jaar kan gebruiken. levenslang kost $150. Evenveel als vijf losse jaren. Allebei teveel. Maar de gratis versie van het weggevertje is een handig tool om veilig wachtwoorden voor browsers en Thunderbird in op te slaan en automatisch te laten invullen. De gratis versie synchroniseert niet. Maar zo erg is dat niet: elk wachtwoord één keer per PC in te voeren, bij het eerste gebruik. De eerste 30 dagen heeft u bij de gratis versie de mogelijkheden van de premiumversie. Als u dus binnen 30 dagen op al uw PC's de gratis versie zet, heeft u op al die PC's een lijstje met uw favorieten beschikbaar, waarmee u volautomatisch kunt inloggen:

Sticky Password

Sticky Password

Maak voor de zekerheid een portable versie aan:
Sticky Password

Sticky Password

De portable versie kent twee onderdelen: het programma en de map met uw gegevens. Ik heb geen USB-stick bij de hand. Daarom heb ik de portable versie op de partitie met mijn virtuele PC's van mijn W10 64 1703 laptop gezet. Later kan ik de twee onderdelen op een USB-stick zetten:
Sticky Password

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activate.reg-bestand) en een zip van de programmamap, die als pseudo-portable te draaien is. Op de W10 64 Pro 1511 desktop krijg ik die twee niet aan het draaien. Mogelijk omdat ik een voorganger misschien ooit een tijdje hier heb getest en een wachtwoord gebruikt, dat ik nu niet meer paraat heb.

Terug naar het begin.