Giveaway of the day — Iris Pro 0.9.0.6

We kregen de gewone versie eerder.

Geen Themida. De "sleutel" staat in de readme. Let op: de sleutel is gewoon een woord met een streepje links van het midden: "****-****************".

Het zijn wel spionnen! Uw locatie wordt haarfijn in het register vastgelegd:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\IrisTech\Iris]
"Latitude"=-
"Longitude"=-

Omdat ik geen zekerheid heb of het ook niet op andere plekken komt te staan, zal ik geen Cameyo in de uitwisselmap zetten.
Mijn VPN stond nog niet aan. Als ik die aanzet en het weggevertje nogmaals activeer, woon ik in Amsterdam. Klopt met mijn VPN.

Als ik eventjes naar Hong Kong verhuis, zie ik bij Location niet Hong Kong staan, maar de lengte= en breedtegraad van het access point van mijn VPN-provider daar in de buurt. Dus kan je zo ontdekken waar die zich "precies" bevinden. In 15 cijfers achter de komma.

Dat ze de locatie vastleggen, heeft natuurlijk te maken met het dag/nachtritme. Maar je moet je VPN dan niet aan de andere klant van de wereld i-net op laten gaan ...

Een klassiek gemaakte portable doet het niet op de desktop.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate. En een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32, met VPN actief. Op de desktop moest ik hem nog wel activeren. Dat zal vóór 26-5-2017, 10:00 Nederlandse tijd moeten gebeuren.

Terug naar het begin.