Giveaway of the day — Black Bird Cleaner Pro 1.0.3 __

Deze titel kregen we nog niet eerder. Geen Themida, een schone installer. In de readme een link om uw sleutel aan te vragen, Ze willen uw mailadres weten, maar de sleutel wordt getoond in uw browser. Ik probeer daarom a@b.com... en krijg in een nieuw venster "Thanks, your key is: 6*****3" en een downloadlink voor de Pro-versie.

Bij de activatie ziet Discovery dat er twee bestanden worden aangemaakt:

C:\Documents and Settings\naam\Local Settings\Application Data\Black Bird Cleaner Software\Saves
C:\Documents and Settings\naam\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Local State

Ik veronderstel dat het eerste bestand de activatie bevat. En dat de programmamap volstaat. Dat tweede vermoeden klopt.

Ik heb het weggevertje getest op de geheugenchip van een gesneuvelde smartphone, op zoek naar foto's. Ik kreeg een keurig overzicht, met een mappenstructuur met jaren en maanden. In een andere map stond een bestand zonder extensie. Ik heb alle bestanden laten redden op mijn bureaublad. De map met geredde bestanden droeg keurig datum- en tijdstempel. Er was één document bij zonder extensie. Toen ik die de extensie .jpg gaf. bleek het ook een foto te zijn.
Op het eerste gezicht kreeg ik niet meer, noch minder dan een paar weken geleden met een ander weggevertje.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een zip van de programmamap. Draait prima als semi-portable in Sandboxie. Maar de activator van Discovery werkte niet: ik moest de sleutel met de hand invoeren. Het weggevertje in Sandboxie draaien is zinloos, want je wilt juist dat je echte systeem wordt opgeschoond. Ik deed het alleen om te onderzoeken of de programmamap volstaat. ja dus: QED.

Terug naar het begin.