Giveaway of the day — Simply Good Pictures 4

Op 26 mei 2014 kregen we versie 3.0.5256. Ik was toen aan de wandel in Spanje. De blog van die dag, geschreven door Ootje.

Op 11 december 2015 werd versie 4 weggegeven. De blog van versie 4.

Geen Themida, een schone installer. Geen sleutel in de readme. Alleen Engels en Duits. Systeemvereisten: Windows 7/ 8/ 10, dus geen XP. na installatie kunt u via uw 33mailadres een sleutel aanvragen. Ik gebruik 33mail, want Engelmann is een spammer. U krijgt per mail een link. Die moet u bevestigen. Daarna kunt u de sleutel uit uw browser vissen. Na invoeren in het activatiescherm wordt er via i-net gecontroleerd of de sleutel OK is. De eerste keer kreeg ik de melding dat de sleutel fout was, De tweede keer dat ik geen sleutel had ingevoerd. Maar het programma is wel geactiveerd tot Full Version? Vergeet niet auto-update in het menu uit te zetten!

Het maken van de Cameyo verloopt traag op de virtuele W7 64 Pro. En het resultaat draait niet. Drie jaar geleden lukte het ook niet...

In het register zie ik wat:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Engelman...<br> "EmailRegistration_Email"=-<br> "EmailRegistration_Name"=-<br> "EmailRegistration_Firstname"=-<br>

Bewaar dat maar. Ik kon met het origineel het weggevertje activeren op een schone virtuele W7 64 Pro op de laptop. QED.

Maar ik zie ook zie ook C:\Users\All Users\Licenses\9554373E-A96F-479A-A7A2-785CE87239BB.lic
Alternatieve locatie: C:\ProgramData\Licenses\9554373E-A96F-479A-A7A2-785CE87239BB.lic

Dat doet weer denken aan 11 december 2015.

Een test met een foto van mijn wandeling in Spanje. Eerst het origineel, dan de automatisch bewerkte versie, zonder enige poging zelf wat in te stellen:

ezeltje

ezeltje

Op het bureaublad mis ik een snelkoppeling. De trial kon ik niet activeren op een virtuele W7 64 Pro op de 1703 desktop. Bij activering van het weggevertje op die virtuele machine krijg ik bij acceptatie van de sleutel dezelfde foutmelding als eerder op de virtuele machine van de laptop: er zou geen sleutel zijn aangeboden. Maar het is weer wel de Full Version. En Cameyo ziet de volgende nieuwe registersleutel:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\UserAssist\{CEBFF5CD-ACE2-4F4F-9178-9926F41749EA}\Count]
"HRZR_PGYFRFFVBA"=-

En met deze sleutel kan ik het weggevertje wel activeren op deze virtuele W7 64 Pro.

De trial kan ik niet activeren met de geoogste bestanden. De trial plaatst trouwens wel een snelkoppeling op het bureaublad, het weggevertje niet. En ... op de vernieuwde W10 64 Home 1703 desktop kan ik wèl voor eigen gebruik een werkende SandboxIE maken.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate. Een portable lukte niet, evenmin een SandboxIE op de laptop. De volgende morgen lukt dat wel op de desktop. De programmamap daarvan is niet als semi-portable bruikbaar.

Terug naar het begin.