Giveaway of the day — ApowerRecover 1.0.2

Deze titel kregen we nog niet eerder. Niet voor XP. Geen Themida, een schone installer. De sleutel staat in de readme. kent Nederlands, maar alleen voor de installatie. Daarna niet meer. Heeft Microsoft .NET Framework 4.5 nodig. dat wordt zo nodig en mits toegestaan, eerst geïnstalleerd. dat mislukt op de virtuele XP 32. Op de virtuele W7 64 is Microsoft .NET Framework 4.5 al aanwezig. De eerste opstart op de virtuele W7 64 Pro laat op zich wachten. Voor de activatie moet ik eerst registreren: "Step 1. Register an account using your email", maar hoe/waar dan??? ik kijk tegen een leeg scherm aan.

Dan maar in Sandboxie op de desktop proberen. Daar crasht de 32 bitter. Volgend probeersel: de programmamap van Sandboxie kopiëren naar de testmap op de desktop. Daar start het keurig in Chinees op. Gelukkig weet ik waar in het menu ik een andere taal kan kiezen: de eerste keuze. Met Engels zie ik wel wat mogelijkheden. maar ook nu direct een crash. Ik ga koffiedrinken ... en tijdens koffiedrinken crasht het ook op de virtuele W10 64 Pro op de laptop. Idem daar in Sandboxie en idem de programmamap in de testmap. Ik begin vaag het idee te krijgen dat het niet aan mijn spullen ligt, maar aan het weggevertje.

Ik probeer nog eens een virtuele W7 32 Pro. En zowaar zie ik dan bij de eerste opstat linksonder de mogelijkheid om een account aan te maken. Daarna kent het weggevertje mij. Maar nog zoeken waar ik de sleutel kan invoeren... daarvoor moet ik klikken op mijn mailadres. Dan verschijnt een drop down menu met onder andere de activatiemogelijkheid. Als ik het geactiveerde weggevertje wil draaien, crasht het ook hier.

Wat een troep! Recuva is gratis ...

De activatie staat in C:\Users\gergn\AppData\Roaming\Apowersoft\ApowerRecover
en in

[HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\ServicingStackVersions]
"6.1.7601.23505 (win7sp1_ldr.160722-0600)"=-

Bewaar de AppData-map. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele W7 32 Pro. QED.

Later toegevoegd: de demo van de Duitse vrienden doet het wel op de virtuele W7 64.

Nog later: er is een officiële verbeterde versie.
"Hi,

"It's okay now. We have solved the problem. But the giveaway is about to end, please uninstall the previous version and download the program from our official website: https://www.apowersoft.com/data-recovery. I have activated your account as Yearly VIP. Please log in with the account you registered before. Then you can use the program without any problem. Thank you very much!"

Mijn licentie is nu twee jaar geldig:

verbeterd

Maar ook nu moet ik bij de eerste opstart voor Engels kiezen. Anders blijft het keuzescherm leeg.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and-activate met zowel de officiële setup.exe als de trial, een klassieke portable en een zip van de programmamap. Bij de programmamap heb ik Chinees en Japans verwijderd, anders start het in chinees op. De portable doet het prima op de desktop. De programmamap moet nog wel geactiveerd worden met de bijgevoegde activatiemap. Mijn suggestie: gebruik het gratis Recuva, broertje van CCleaner.

Later toegevoegd: een klassieke portable van de verbeterde versie. Die doet het wel op de laptop, maar vindt geen enkel gewist bestand? Het blijft troep.

Terug naar het begin.