Giveaway of the day — Hetman Uneraser 3.9

Deze titel kregen we nog niet eerder. Themida. De sleutel staat in de readme. Een 32-bitter. Kent Nederlands. Volgens Discovery staat de activatie in het register:

HKEY_USERS\S-1-5-21-1742235094-3940653485-3774320560-1001\Software\Hetman Software\Hetman Uneraser 3.9\Settings
    LicenseKey
    UserName

Bewaar die sleutel. Ik kon er de programmamap èn het weggevertje mee activeren op een schone virtuele W10 64 Pro. QED.

Na activatie zie ik linksboven in de menubalk: "Nog 180 dagen om te registreren". Dus is het duidelijk een trial met een probeertijd van 180 dagen en géén weggevertje. Recuva is gratis.

Onderstaand commentaar op www.giveawayoftheday.com is na enige tijd verwijderd. Mijn grapje werd niet gewaardeerd door een zuurpruimige moderator.

After activation I see in the upper left: "Days to registration: 180".
So this is a trial, not a giveaway.
It should be made available via trialoftheday.com (moderator: this is a joke)

Reply | Comment by krypteller – Just now

De tekst "Een stroomstoring,..." is suggestief. Het wekt de indruk dat het een heel slim programma is dat bij stroomuitval van de desktop openstaande bestanden keurig afsluit, met de in RAM staande laatste aanpassingen. Maar daar heb je meer dan software voor nodig. Ook een accu die minstens een minuut voldoende energie heeft om dit klusje te klaren. Een laptop heeft minder last van stroomuitval. Maar bedenk wel dat uw wifi bij een stroomuitval er ook uit ligt. Dus backuppen in de cloud kan niet bij stroomuitval. Lokale non-volatile (niet vluchtig) opslag blijft nodig.

Handig dat je een tijdsinterval kan invullen als zoekcriterium. Ik ben een bestand op de desktop kwijt dat ik in de tweede helft van maart gemaakt heb. ben benieuwd of ik het kan vinden. Onhandig dat de filterinstellingen bij elke volgende partitie opnieuw moeten worden ingesteld.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activatie (met het geoogste activatiebestand) en een zip van de programmamap (idem). Met het geoogste activatie.msi kan ik de programmamap activeren op de desktop. Het draait daar goed. Het vindt meer dan 400.000 bestanden - in totaal meet dan 74 GB - op de nieuw SSD. Ik zie aan de namen niets dat ik zou willen terughalen. Op de kloon van de oude SSD nog iets meer bestanden - in totaal 184 GB.

Terug naar het begin.