Giveaway of the day — Freemake Super Speed Pack 4.1.10

Een nieuwe aanbieder. Systeemvereisten: Windows Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10: dus geen XP. Daarom de virtuele W7 Starter gebruiken.
Geen Themida, een redelijk schone installer, maar virustotal heeft drie bedenkingen. Een 32 bitter: File Type Win32 EXE. Vraag uw eigen sleutel aan. Die komt supersnel per 33Mail, maar is maar _-één keer__ te gebruiken. Gelukkig heeft 33Mail nauwelijks beperkingen. Het volstaat de sleutel in te voeren, een Enter is niet nodig. Kent Nederlands, maar ik zie heel wat Engelse teksten in het menu.

Het lijkt een mantelpakket, waar je via Help je keuze maakt van het te activeren onderdeel; zie de readme. De losse programmamap volstaat niet, maar bevat wel de installer? Eigenlijk is het freeware, maar tegen betaling kan je onderdelen bijkopen. Wij krijgen vandaag één van die onderdelen cadeau, een snellere video-omzetter. Ik krijg dan direct een associatie met wat IBM vroeger deed: ze leverden minicomputers die je tegen betaling van een flink bedrag kon versnellen. Als je betaald had, kwam de monteur langs. Die installeerde geen extra of snellere hardware, maar knipte een draadje door waardoor de computer zijn normale snelheid kreeg. In feite had je dus eerst een geknepen versie.

Er is nog een oude versie zonder reclame. Gratis en schoon.

Een klassiek gemaakte portable draait niet. En installatie in Sandboxie op de laptop lukt ook niet.

Zou de activatie in deze registersleutel staan?

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\UserAssist\{CEBFF5CD-ACE2-4F4F-9178-9926F41749EA}\Count]
"HRZR_PGYFRFFVBA"=

Maar de Duitse vrienden vinden wat anders:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Freemake\FreemakeVideoConverter]
"GUID"=-
"SuperSpeedPackLicenseKey"=-
"SuperSpeedPackActivated"=-

En de Duitse vrienden hebben het bij het rechte eind (ere wie ere toekomt). Met de Duitse registersleutel (geoogst uit mijn Cameyo) kan ik het weggevertje activeren op een schone virtuele W7 Starter. QED.

Bij nog een test lijkt het erop dat de subsleutel SuperSpeedPackLicenseKey volstaat. Inderdaad, maar de activatie is systeemgebonden. De sleutel van de virtuele W7 Starter op de desktop werkt dus niet op een virtuele W7 Starter op de laptop.

menu

Aan mij is het weggevertje niet besteed. De doodenkele keer dat ik iets met video doe, kan ik prima uit de voeten met programma's die al eerder zijn weggegeven. Bijzonder is wel dat we levenslange updates krijgen.

OT: ik ben de blog vandaag begonnen in de nieuwste versie van Edge. Maar ik mis de mogelijkheid om de url van een plaatje te kopiëren van een site. Dat heb ik hier dagelijks nodig. En ik ben niet zo gecharmeerd van de ruimteslurpende manier waarop tabs worden getoond. Aan de andere kant is Opera opeens erg traag... Misschien omdat twee virtuele W7 Starters aan het updaten zijn.

OT2: er is een nieuwe versie van CCleaner uit, 5.35.Virustotal heeft maar één klacht. Die is herkenbaar en het installeren van de Google toevoeging is bij de installatie makkelijk uit te klikken. Maar omdat versie 5.33 iets bevatte dat de meeste AV's pas weken later in de gaten hadden, laat ik deze update even wachten tot over een paar weken. Het is helemaal niet een verkeerde strategie om de één-na-laatste versie te gebruiken. Mits die schoon is, natuurlijk.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

logo

In de uitwisselmap staat een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele W7 Starter. Geeft bij een test op een andere virtuele W7 Starter de bekende foutmeldingen bij de eerste opstart, maar blijkt dan keurig geregistreerd met mijn eerste sleutel.

Terug naar het begin.