Giveaway of the day — Driver Easy Pro 5.5.3

Versie 5.1.5 kregen we op 21 december 2016. De blog van die dag.

Themida. De uitgepakte setup is schoon. Een 32 bitter: Win32 EXE. Een oudje: Creation Time 2014-07-09 07:58:13. Maar recentelijk aangepast: Signature Date 2017-08-14 09:48:00. Vraag uw eigen sleutel aan. Helaas aanvaarden ze geen 33Mailadres. Hun Nederlands is onder de maat:


engels

Nu zie ik het: "express" lezen zij als "ex press", dus als twee woorden. En die lettergrepen vertalen zij als "uit" en "drukken". Dus vertalen zij "express" als "uitdrukken". Hun vertaler is dus niet op woorden gebaseerd, maar op lettergrepen.

Een licentieduur van een jaar is geen weggevertje. Als u op uw verjaardag een boek uit de bibliotheek krijgt dat u na enige tijd weer moet inleveren, ervaart u dat toch ook niet als een cadeau?? Dat wij geen gratis updates krijgen, snap ik. Als ik een boek krijg en er komt een nieuwe druk waarin wat spelfouten zijn verbeterd, of de schrijver alinea's heeft herschreven of toegevoegd, verwacht u toch ook niet dat u uw oude boek met of zonder ezelsoren gratis mag omruilen voor een nieuw exemplaar?

Als een maker regelmatig zijn product met menselijke inspanning verbetert en de verbeterde versie aan de oude klanten om niet geeft, is er een reden om met tijdelijke licenties te werken. Als hij alleen een database met drivers automatisch bijwerkt zie ik geen reden met tijdelijke licenties te werken. Of is zijn server zo duur in gebruik

De Duitse vrienden zien de activatie vastgelegd in:
C:\Users\NAME\AppData\Roaming\Easeware\DriverEasy\license.dat.

Ik heb dat nog niet getest, maar gezien wat ik op 20 december 2016 schreef, kan het bijna niet anders of ik zal hetzelfde vinden.

De inhoud van dat bestand:

  • <?xml version="1.0"?>
  • <License xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
  • <Key>7T***************JKJ</Key>
  • <Valid>true</Valid>
  • <RemainingDay>365</RemainingDay>
  • <CertMessage />
  • <Type>Normal</Type>
  • </License>

En inderdaad: later op de avond kon ik met mijn geoogst icense.dat-bestand de programmamap activeren. QED.

Mijn advies: laat uw drivers updaten door de maker van uw PC, de maker van uw randapparaten en onderdelen en als laatste bij Windows 10 door Microsoft. Dus niet door anderen. En als uw PC goed draait: niets veranderen!

begin
menu

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

logo

In de uitwisselmap staat een install_and_activate, een zip van de programmamap (beide met het licentiebestand) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele W7 Starter. De programmamap draait keurig geactiveerd met het licentiebestand als semi-portable in Sandboxie op de laptop. De Cameyo draait ook netjes als Pro geactiveerd op de laptop.

Terug naar het begin.