Giveaway of the day — Leawo Video Converter 7.7.0

Op 10 februari 2017 kregen we versie 7.6.0. De blog van die dag.

Themida. Schoon. In de readme een link om uw sleutel aan te vragen. 33Mail is OK. Een 32 Bitter: PE32 executable for MS Windows (GUI) Intel 80386 32-bit. Vijf jaar oud: Creation Time 2012-10-02 05:04:04, een half jaar geleden bijgesteld: Signature Date 2017-04-11 03:51:00. Maker CompanyName Leawo Software Co., Ltd., Shenzhen Moyea Software.

De activatie is vastgelegd in het bestand C:\gebruikers\naam\AppData\Roaming\Leawo\Prof. Media\reg. Bewaar uw bestand. Ik kon er het weggevertje èn de trial mee activeren op een schone virtuele W7 Starter. QED.
Maar de activatie is systeemgebonden. Op de desktop moet ik de Cameyo nog activeren. De programmamap is bruikbaar als semi-portable. Hij draait probleemloos onder Sandoxie op de desktop.

Heel jammer dat de licentie maar twaalf maanden geldig is. Dat noem ik geen weggevertje. Natuurlijk krijg je in een jaar wel een idee of het programma de moeite waard is om een eigen licentie te hebben, hetzij voor een jaar, hetzij - een tientje meer - levenslang. Maar de beperking van 'geen updates" zou toch voldoende moeten zijn? Want door de jaren heen verliest een oude versie steeds meer nut. Dus zal je op den langen duur een licentie kopen. Tenzij we het nog eens krijgen; tussen 10 februari en 27 september ligt immers veel minder dan 12 maanden.

Ik begin zelf door de jaren heen steeds kritischer te worden ten aanzien van het hier gebodene. Mede daarom maak ik Cameyo portables. Die bewaar ik in DropBox, niet meer op elke computer die ik heb. Alleen die Cameyo's die ik daadwerkelijk gebruik, staan op één of meer computers. En als ik afscheid van een Cameyo neem, volstaat het wissen van één map.

OT: sinds een paar weken volg ik het bezoek van deze blog via goo.gl. Eerst door het logo bovenaan. Maar ik kwam erachter dat als iemand blog.weggevertje.com oproept, ALLE pagina's met zo'n verkorte URL als bezocht werden aangemerkt. Ook als men vervolgens alleen de laatste blog ging bekijken. Sinds enkele dagen heb ik daarom de tracker in de tekst van de blog zelf geplaatst. Daar beeld ik het logo van het weggevertje nogmaals af, maar dan één pixel breed. Dat zal niet opvallen. Het lijkt ook te werken als ik de 1 verander in 0. Dan is er helemaal niets te zien.
Omdat goo.gl ook mijn eigen bezoeken registreert, leiden die tot een onbedoeld hoog aantal bezoeken. Ik zie niet hoe ik dat kan voorkomen. Blokkeren van hun site is geen optie, want hoe maak ik dan de verkorte link aan? Even de blokkering opheffen om de link aan te maken en dan weer aan te brengen is "clumsy", onhandig.
Als test heb ik óók een tracker van Bit.ly toegevoegd aan deze pagina. Maar ook die telt mijn bezoeken. En hoe dat uit te schakelen??? Na even nadenken ... bijna altijd bezoek ik deze pagina tijdens het werken eraan. Ik wil dan zien hoe de tekst eruit ziet en of er leestekens ontbreken cq spel-/tikfouten zijn ingeslopen. En dan is duidelijk wat ik moet doen. Vlak vóór het bekijken de Entry status (tweede van boven, rechts) van published zetten in pending of unpublished. En dan View entry kiezen.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

logo

logo

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activatiebestand) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele W7 Starter. Pruttelt één keer bij de eerste opstart op de W10 64 Home 1703 desktop. En ik moet hem wel activeren met de sleutel. Hetzelfde geldt voor de programmamap.

Terug naar het begin.