Giveaway of the day — AV Media Player Morpher Plus 6.2.1

Versie 6.1 kregen we op 19 januari 2015. De blog van die dag.

Geen Themida. Schoon. De sleutel staat in de readme.
Bijna vier jaar oud: Creation Time 2013-12-25 05:01:38. Compilation Timestamp 2013-12-25 05:01:38 Product: AV Media Player Morpher.
Wil niet draaien op de virtuele W7 Starter, omdat daar d3dx9_43.dll ontbreekt. Zou wel moeten kunnen: Systeemvereisten: Windows Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10 (32-bit & 64-bit). In de programmamap staat D3DX9_42.dll. Als ik de 42 verander in 43, draait het wel. Slordig! De programmamap volstaat trouwens. Net als de vorige keer werkt de Cameyo niet. Ook niet nodig als de programmamap volstaat. Geen Nederlands.%%

Het weggevertje bevat een heel pakket freeware. We krijgen echter maar een licentie voor één onderdeel, waarmee dat onderdeel opgewaardeerd kan worden.

Na het invoeren van de sleutel wordt die gechecked en in orde bevonden. Daarna is er een sleutel in het register bijgeplaatst:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\AV Soft]
"ALL"=-

Bewaar deze sleutel. Ik kon er de programmamap van het weggevertje op een schone virtuele W7 Starter mee activeren: QED. Maar niet op de laptop zelf. De sleutel is dus systeemgebonden en u heeft niets aan mijn sleutel. Op elke PC apart activeren met de sleutel uit de readme en dan de betreffende registersleutel bewaren. Volgens de Duitse vrienden is de trial te activeren met de sleutel van het weggevertje.

Voor eigen gebruik heb ik de programmamap in een eigen zandbak op de laptop gezet. Eerst een nieuwe zandbak aangemaakt met een ingekorte naam, zonder spaties. Daarna de browser in die lege zandbak laten draaien om wat mappen aan te maken, zoals drive. Toen in drive/C de bewaarde programmamap van de virtuele W7 Starter geplaatst. Omdat activeren vanuit het menu van media_morpher.exe niet lukte, heb ik license_manager.exe opgestart. In het opstartvenster daarna de sleutel uit de readme geplakt. Enkele seconden later was de activatie afgerond. De activatie staat in
Computer\HKEY_USERS\Sandbox_gergn_20170930_AVMediaPlayerMorpher\user\current\software\AV Soft\ALL
Voor de zekerheid die registersleutel bewaard in de zandbak. Vervolgens de hele zandbak gezipt en voor hergebruik opgeslagen in het privédeel van mijn DropBox. De zandbak is 274 MB groot, gezipt nog geen 50 MB.
Ter controle de gezipte zandbak uitgepakt op een virtuele WQ7 64 Pro en op de juiste plaats gezet. Het draait prima, maar is natuurlijk niet geactiveerd. Want die is systeemgebonden.
Vervolgens de gezipte zandbak uitgepakt op een schone virtuele W7 Starter waar geen Sandboxie staat. Omdat het weggevertje semi-portable is, draait het ook daar prima. Maar is vanzelfsprekend niet geactiveerd, want zonder Sandboxie is de registersleutel onvindbaar. Als ik de registersleutel van die virtuele machine aan het register toevoeg, is het weggevertje weer keurig geactiveerd, hetgeen te bewijzen was. QED.
De volgende dag - ruim vóór 10:00 uur - heb ik de Sandboxie van DropBox opgehaald naar mijn W10 64 Insider desktop, uitgepakt. de naam gekopieerd en daarmee een nieuwe zandbak aangemaakt, toen het zandbakbestand in de juiste map gezet, de sleutel gekopieerd, license_manager.exe gestart, de sleutel in het vak geplakt, even gewacht, et voilà, mijn zandbakversie van het weggevertje draait keurig geactiveerd op de desktop. Mooi spul, Sandboxie.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate en een zip van de programmamap van de virtuele W7 Starter. Moet nog wel geactiveerd worden. Er is ook een zip van het spel.

Terug naar het begin.