Giveaway of the day — Identity Theft Preventer Premium 1.1.1

Deze titel kregen we nog niet eerder. Systeemvereisten: Windows Vista/ 7/ 8/ 10, dus geen XP. Geen Themida. In de readme een link om uw eigen sleutel aan te vragen. U moet een werkend mailadres gebruiken: 33Mail is OK.

Één van 66 AV's maakt bezwaar, dus wel schoon. Vrij nieuw: Creation Time 2016-12-11 21:50:45. pas vorige maand voor het eerst voor VirusTotal getest: First Submission 2017-09-17 06:35:41. Bij de installatie gebeurt niets spannends.

Na de activatie zie ik twee registersleutels:

De namen van enkele subsleutels doen me vermoeden dat zij de activatiegegevens bevatten. maar de subsleutel "Bios" is wel erg systeemgebonden. Ik zie bij mij daarin een leveranciersnaam staan. De Cameyo doet het niet op de virtuele W7 Starter.

Als ik het weggevertje installeer en activeer op een schone virtuele W7 Starter en dan kijk naar het register, zie ik dat er maar enkele subsleutels worden aangemaakt:

Maar als ik die wis, blijft het geactiveerd. Als ik verder kijk dan mijn neua lang is, zie ik twee bestanden, genaamd 1 en 2 in
C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\IdentityTheftPreventer

en hun inhoud is zo te zien identiek aan enkele subsleutels in het register. Ook het bestand report.txt lijkt interessant. maar ik kan wissen wat ik wil, het blijft geactiveerd??

De programmamap draait keurig op een schone virtuele W7 Starter, via IDTPreventer.exe. Maar als ik de bewaarde registersleutels toevoeg aan het register, blijft het een trial. De activatie staat dus niet in het register. Ik kan hem wel activeren met mijn 33Mailadres en de daarbij horende sleutel. Ik heb dus een alternatieve semi-portable.

Na weer een herstart en het toevoegen van alle bewaarde registersleutels en %LocalAppData%-bestanden blijft het een trial. Cameyo kan de activatie dus niet ontdekken. Iets anders proberen.

Discovery ziet nog een registersleutel verschijnen:
HKEY_USERS\S-1-5-21-995391681-378607733-4143658580-1000\Software\IdentityTheftPreventerValidity

Het volledige overzicht:

 • New and Modified Registry Keys and Values
 • HKEY_USERS\S-1-5-21-995391681-378607733-4143658580-1000\Software\IdentityTheftPreventerValidity
 • Base
 • Mac
 • Name2
 • Disk
 • Cpu
 • Bios
 • Name
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IdentityTheftPreventerValidity
 • Name
 • Name2

Bij activatie is wel i-net nodig. En de sleutel is maar op één systeem te gebruiken.

De maker levert geen dienst, die continu inzicht vraagt en hem dwingt kosten te maken, zoals een vpn-provider. Er is dus geen reden ons af te schepen met een tijdelijke licentie. Het is geen "weggevertje", maar een trial die gedurende een beperkte tijd bruikbaar is. Daarnaast is er geen garantie dat de gevoelige informatie niet stiekem wordt weggesluisd. Niet gebruiken dus.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate en een zip van de programmamap van de virtuele W7 Starter. Draait keurig semi-portable als trial in Sandboxie op de desktop. De met discovery gemaakte activate.msi werkt niet. Maar dat was ook niet te verwachten, gezien de systeemafhankelijkheid van de registersleutels.

Terug naar het begin.