Giveaway of the day — Abylon Logon 16

Op 16 april 2015 kregen we versie 12.9 PRV. De blog van die dag.

Themida. In de readme een link om uw sleutel aan te vragen. 33Mai is OK. Per mailadres een andere sleutel. Heeft Microsoft Visual C nodig. Na installatie herstarten. Dan moet ik mij ngebruikersnaam en wachtwoord invoeren? Anders is dat op deze virtuele XP 32 nooit nodig. Daarna gaat Cameyo de bewaarde snapshot ophalen en kan ik het weggevertje activeren. Na enkele pogingen lukt het. Geen Nederlands.

Het lijkt erop alsof de progrrammamap volstaat als semi-portable. Daarom zal ik die ook in de uitwisselmap zetten. Moet nog wel worden geactiveerd door het juiste bestand - zie hieronder - in de Windowsmap te plaatsen.

De activatie staat in het bestand SALReg.ini in %Windows%. Bewaar uw exemplaar. Ik heb het uit de Cameyo gekopieerd, in C:\Windows gezet en toen was het weggevertje op een verder schone virtuele XP 32 geactiveerd. QED.

aanmelden
twee
De maker heeft nog veel meer screenshots.

Op het eerste gezicht lijkt dit een leuk hulpmiddel. Het zal vast werken met de Windows die NU op mijn machine staat. Maar wat als er een Windows-update komt? Blijft het dan werken? Bedenk dat wij geen recht hebben op gratis updates. Als het niet meer werkt bij een Windows-update, zullen we het moeten verwijderen. Gesteld dat we dan nog wel kunnen inloggen ...
Mijn laatste werkgever heeft leergeld betaald. Die had iets vergelijkbaars gekocht en alle laptops van het personeel werden "behandeld". Voortaan kon je alleen inloggen als je vóór het opstarten een USB-sleutel in de machine had gestoken. Dat gaf eindeloze problemen. De minste nog wel dat er collega's op het werk kwamen en er dan achter kwamen dat ze de USB-stick thuis hadden laten liggen. De ergste dat hun laptop na een update geheel opnieuw moest worden geïnstalleerd. Mijn eigen laptop had zich op een onbegrijpelijke manier van de dwingelandij van de stick bevrijd. Ik mocht toen als enige werknemer stickloos door het leven.
Begrijp me goed: ik heb niets tegen deze functionaliteit, maar dan wel geleverd door dezelfde partij die verantwoordelijk is voor het OS. Microsoft in dit geval. En dan hoeft het wat mij betreft niet in de Home-versie te zitten.

En dan die nadruk op een heel lang inlogwachtwoord om de veiligheid te garanderen. Op mijn Windows 8.1 netbook en de Windows 10 machines gebruik ik in het dagelijkse leven een pin, geen wachtwoord. Zo kan je veiligheid (een onkraakbaar wachtwoord) combineren met het gebruiksgemak van een pin. Maar dan moet je wel een Microsoft account willen hebben. En daar heb ik dus een aantal van.

OT: de rust lijkt voorbij en de heer A. te A. (B) heeft zijn sporen alweer achtergelaten, als mijn tracking logic zijn werk goed gedaan heeft.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activatiebestand), een zip van dr programmamap van de virtule XP 32 en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele XP 32. De programmamap geactiveerd door het activatiebestand in %Windows% van de testzandbak te zetten.In Sandboxie draait de programmabakversie zo te zien probleemloos. De Cameyo nog niet getest.

Terug naar het begin.