Giveaway of the day — PDF Anti-Copy Pro 2.0.3

We kregen hier nog niet eerder iets van PDFAntiCopy.com. Geen Themida. De sleutel staat in de readme. Als het doet wat het belooft, is $30 betaalbaar voor zakelijke gebruikers (maar dat is niet zo). Aan de andere kant: ik betaalde voor mijn ABBYY PDF Transformer + niet erg veel meer. Was wel een speciale aanbieding.
Een 32 bitter. Kent kreupel Nederlands: "Vul hier de serienummer in". Nummer is onzijdig, dus moet het lidwoord "het" worden gebruikt. "De" is voor mannelijke en vrouwelijke zelfstandige naamwoorden. Ik heb Nederlands geleerd in het buitenland ... na activatie zie ik "Registreer succesvol". Ook al geen correct gebruik van mijn moedertaal. Aimé Van Lanschot (een Belg??) moet zijn schoolgeld terughalen.
Alemans vriend: Systeemvereisten in XP(SP3)/ 2003/ Vista/ 7/ 8/ 10 (x32/x64).

Ik heb PDFAntiCopy.exe van de virtuele W7 64 Pro gekopieerd naar de testmap op de W10 64 1709 Home laptop en opgestart in de zandbak. Ik zie een foutmelding van .NET Framework, maar daarna start het prima op. Zal dus wel bruikbaar zijn als semi-portable, al zie ik in de Cameyo dat er het nodige in de systeemmap wordt geschreven.. Bij de tweede opstart dezelfde foutmelding.

Op de virtuele XP 32 Pro verraadt Discovery wat er verandert tijdens de activatie:

New and Modified Files
C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\pacsound.dll

Het zal toch niet waar zijn?? Het is een tekstdocument met een datum erin, 4,5 jaar oud. Via 20171026_PDFAntiCopyPro203_activate.msi wordt dat op zijn plaats gezet. Als het weggevertje nog niet geactieerd is, is dat bestand gevuld met de tekst asdf.

Bewaar dit geactiveerde bestand. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele XP 32 Pro. QED.

In Sandboxie op de laptop draait het prima. Als ik de datum van vandaag in pacsound.dll zet, dus 20171026, is het nog steeds een trial. Als ik de juiste datum erin zet, heb ik een geactiveerde geactiveerde versie. Weer QED gescoord. Ik ben als een kind zo blij, mijn dag is al helemaal goed.

Een test levert EindverslagInformateur+Zalm_AntiCopy.pdf. Dus de naam verraadt wat ik gebruikt heb. Hieronder ziet u dat mijn ABBYY Screenshot Reader het "beveiligde" document toch aardig kraakt:
Op woensdag 28 juni jl. nam de Tweede Kamer d motie-Rutte (Handelingen II 2016/7, 34700, nr. 93, Stemmingen) aan, inhoudende de aanwijzing van "de heer Zalm" tot informateur met de opdracht e v om, m t inachtneming van het verslag an zijn voorganger als informateur, "de mogelijkheid te onderzoeken van een kabinet bestaande uit WD, CDA, D66 en Christenunie dat streeft naar brede steun voor zijn beleid in de volksvertegenwoordigng en hierover verslag uit te brengen aan de Kamer e n i m t een advies over de voortgang van de kabi ets(in)formatie" (Kamerstukken II 2016/2017, 34700, e d nr. 26). Hoew 1 er verschillende mensen zijn die voldoen aan de aandui ing "de heer Zalm" is mij e [duidelijk gemaakt dat d aanwijzing zich op mij richt.

Zonder Word is het beter:
Eindverslag Op woensdag 28 juni jl. nam de Tweede Kamer de motie-Rutte (Handelingen II 2016/7, 34700, nr. 93, Stemmingen) aan, inhoudende de aanwijzing van "de heer Zalm" tot informateur met de opdracht om, met inachtneming van het verslag van zijn voorganger als informateur, "de mogelijkheid te onderzoeken van een kabinet bestaande uit VVD, CDA, D66 en Christenunie dat streeft naar brede steun voor zijn beleid in de volksvertegenwoordiging en hierover verslag uit te brengen aan de Kamer met een advies over de voortgang van de kabinets(in)formatie" (Kamerstukken II 2016/2017, 34700, nr. 26). Hoewel er verschillende mensen zijn die voldoen aan de aanduiding "de heer Zalm" is mij duidelijk gemaakt dat de aanwijzing zich op mij richt.

Ik kan met ABBYY Screenshot Reader ook een tabel voor Excel maken:

een

Het originele verslag van informateur Zalm was slechts 37 kB groot. De "beveiligde" versie is waarschijnlijk analoog en is ruim 4 MB groot:

drie

Maar de "beveiligde" versie is niet beveiligd op de klassieke manier:

vier

Met het gratis PDF Tools kan ik het wel goed beveiligen, zonder de bestandsgrootte significant te wijzigen:

vijf

Met het gratis PDF Tools kan ik de officiële pdf met het eindverslag van informateur Zalm aan de Tweede Kamer prima beveiligen tegen allerlei zaken, onder andere tegen met bewerken met Microsoft Word 2016:

zes

Daarentegen kan ik het met het weggevertje "beveiligde" rapport gewoon openen met Word 2016:

zeven

De output van het weggevertje is goed beveiligd en in eerste instantie kan ABBYY PDF Transformer Plus op de desktop het niet wijzigen:

acht

Maar met het gratis PDF Tools kan ik het met een zelf-gekozen wachtwoord beveiligen en daarmee de bescherming van het weggevertje ongedaan maken. Vervolgens maakt ABBYY PDF Transformer Plus er een keurig Word document van:

negen

I rest my case.

NB Als u een pdf echt goed wilt beveiligen, moet u ook schermlezers verbieden tekst te lezen. Dat kan met ABBYY PDF Transformer Plus:
beveilifd

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele W7 64 Pro. Start keurig geactiveerd op de laptop.

Terug naar het begin.%%N