Giveaway of the day — Easy Photo Denoise 2.0

Versie 1.0 kregen we op 10 januari 2017. De blog van die dag.

Systeemvereisten: Windows 7/ 8/ 8.1/ 10. Dus geen XP? Bij het starten van de installatie in een virtuele XP verschijnt een link om de sleutel aan te vragen.

Geen Themida, wel een wrapper vanSoftOrbits zelf. U kunt de 32 bitter alleen uitpakken met een sleutel. Kent Nederlands. Plaatst een ongevraagde link naar My Software Deals op het bureaublad.

Er komt een sleutel van 58 kB in het register te staan. U moet zeker voldoende hebben aan:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\softorbits\EasyPhotoDenoise]
"partnerId"=-
"partnerCode"=-
"partnerName"=-
"Key"=-
"partnerCompaignInfo"=-
"disableUpdates"=-
"onceMajorUpdate"=-
"lastUpdate"=-
"lastActivation"=-
"lastGOTD"=-

Bewaar deze subsleutels. Ik kon er de trial mee activeren op een schone virtuele W7 64 Pro. QED.

Ik geef de voorkeur aan de trial. Die is even groot als het weggevertje, maar heeft geen wrapper.

"Easy Photo Denoise maakt gebruik van een artificial intelligence algoritme dat effectief de extra ruispunten detecteert en deze soepel vervangt." Fantastische marketing-prietpraat. Aan ons om dat te controleren. Lastig, want of de gebruikte kunstmatige intelligentie werkt vereist flink wat testwerk. Je moet een testfoto als eerste bewerken en dan het resultaat opslaan. Daarna een stel andere overeenkomstige foto's bewerken waarmee het weggevertje kan leren. Want eigenlijk is het woord kunstmatige intelligentie een verkeerd woord: intelligentie is vooral aangeboren. Wat een AI-algoritme doet, is vooral leren. Hoe meer foto's je bewerkt, hoe beter het eindresultaat kan zijn. Na afloop van de "opleiding" moet je dan de allereerste foto nogmaals bewerken. Als die er inderdaad merkbaar beter uitziet dan de eerste keer, mag je zeggen dat de AI heeft gewerkt. Voor die ene foto! Om een beetje wetenschappelijk verantwoord te werken moet je het algoritme het leertraject enkele tientallen keren laten doorlopen met een internationaal erkende set van testfoto's met ieder zijn eigen leerverzameling van overeenkomstige foto's. Het beste kan je dan een van de twee portables gebruiken die ik heb gemaakt en dan steeds aan het begin van elke leercyclus de werkmap leegmaken. Wan die bevat de ervaring van het AI-algoritme. Of op een virtuele machine werken die je steeds opnieuw schoon opstart en het weggevertje installeert. U snapt dat ik mijn tijd beter kan gebruiken.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina. SoftOrbits houdt van spammen, dus geef ik een 33mailadres op. Als ik klik op de link in de bevestigingsmail. krijg ik een invulscherm dat ik met Not Now oversla. Daarna zie ik mijn sleutel in de browser: EP******LG.

Op de virtuele XP 32 kan ik het wel installeren en een Cameyo maken, maar niet draaien. Dus ook niet activeren met dezelfde sleutel waarmee ik de wrapper van SoftOrbits heb moeten verwijderen. Op een virtuele W7 64 Pro draait de XP-Cameyo wel. En kan ik hem activeren.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staan een install_and_activate op basis van de trial en het geoogste activate.reg-bestand, een Cameyo portable en een klassieke portable, gemaakt en geactiveerd op een virtuele W7 64 Pro. Ze doen het allebei keurig op de echte laptop, maar ik moest ze allebei nog activeren door het geoogste activatiebestand aan het register van de laptop toe te voegen. Dus twee keer QED. De Cameyo neemt ruim de helft meer schijfruimte in dan de klassieke portable. Want de Cameyo pakt alle exe's etc uit naar een werkmap. De andere portable slaat lokaal minder op.

Terug naar het begin.%%N