Giveaway of the day — Wise Folder Hider Pro 4.2.2

Versie 3.41 kregen we op 9 november 2016. De blog van die dag. Daar kunt u lezen:
"Dit is snake oil, oftewel Haarlemmerolie. Goede alternatieven met encryptie zijn SafeHouse, 7-zip en Axcrypt. Ik gebruik ze alledrie, want ze hebben elk hun voor- en nadelen. SafeHouse kent een gratis en een betaalde versie. De beide andere zijn gratis te gebruiken." Dit uitlenertje biedt slechts schijnveiligheid. En dat is erger dan onveiligheid. Want als u weet dat uw systeem onveilig is, houdt u er rekening mee. Als u met een auto rondrijdt met remmen die zomaar kunnen weigeren zonder dat u dat weet, is uw leven meer in gevaar dan wanneer u weet dat uw remmen onbetrouwbaar zijn.

U moet zelf een wachtwoord invoeren om uw folders schijnbaar te verstoppen. In de readme staat "In case you had the former version of the software on your PC and now are re-installing a new version, you have to input the former password which you set before." Vandaag heeft u geen sleutel nodig. Die komt vanzelf tijdens de installatie in het register:


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WiseCleaner\WFHPRO]
"Product Name"=-
"License Key"=-
"User Email"=-
"User Name"="-

Bewaar die sleutel. Ik kon er de trial mee activeren op een schone virtuele XP 32 Pro. QED.
Het duurde wel even na het opstarten van de geactiveerde trial voordat ik het woord "Pro" linksboven zag verschijnen. Ik vermoed dus dat er even via i-net overlegd werd met de thuisbasis of de sleutel nog niet verlopen was.

De tekst in de readme is natuurlijk onzin: "... re-installing a new version ...". Òfwel u herinstalleert een oude versie, òfwel u installeert een nieuwe. Een programmeur moet scherp kunnen denken. Maar dat is dan vaak beperkt tot programmeercode, niet tot mensentaal, Dan komt er soms pure onzin uit. Zoals nu.

De programmamap is bruikbaar als semi-portable. Het schrijft wel in %AppData% en zet de activatie in het register.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

spel

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het uitlenertje, de trial en het geoogste activatiebestand), een zip van de semi-portable programmamap van de virtuele XP 32 Pro en een Cameyo portable. Beide nog niet getest.

Terug naar het begin.