Giveaway of the day — Clean Master for PC Pro 6.0

We kregen hier nog niet eerder iets van Cheetah Mobile. Geen Themida. De sleutel voor één jaar staat in de readme.

Discovery ziet dat tijdens de activatie een nieuw bestand en een nieuwe registersleutel worden aangemaakt:

C:\Program Files\cmcm\Clean Master\data\register.dat
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\cmpc
register_src

Ik vermoed dat register.dat volstaat. Want de programmamap, afkomstig van een virtuele ThinPC, draait prima geactiveerd op een schone virtuele W7 64 Pro.

Ik zie dat er zaken van Kingsoft zijn geïnstalleerd. Is dat niet een Chinees bedrijf dat een Officepakket verkoopt?

Ik zie nog wat Chinees:

een

De volgende dag kent de klassiek gemaakte portable opeens geen Chinees meer:

vijf

twee

De desktop is volgens de Chinees sprekende programmamap zwaar vervuild. Maar ik laat dat zo:

drie

Op de desktop draait de programmamap geactiveerd. De registersleutel is dus niet nodig. QED

vier

Op de Engelstalige site zag ik tegengestelde reacties. Sommige zijn enthousiast, andere verhalen van problemen. Het viel mij ook al op dat er op mijn schone virtuele machine 1,9 GB zou kunnen worden geschoond. Hoogst twijfelachtig. Misschien wil het weggevertje het wisselbestand wissen. Dat is geen goed idee. De Chinese benamingen van de te wissen bestanden en mappen zeggen mij niets. Aangezien zowel mijn desktop als laptop goed draaien onder de verzorging van CCleaner, houd ik het daarbij. Keine Experimente met mijn productiemachines. U heeft hierboven trouwens het bewijsplaatje gezien dat CCleaner mijn desktop schoon houdt en dat er geen Haarlemmermeerolie nodig is.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met de activatiebestanden). En een zip van de programmamap van de virtuele ThinPC. Draait prima geactiveerd op een schone virtuele W7 64 Pro.

Terug naar het begin.%%N