Giveaway of the day — Kybernet 2017

Versie 2016 kregen we op 30 mei 2016. De blog van die dag. Reactie van Ootje. Adriaan had geen reactie.

Geen Themida. De sleutel staat in de readme. Systeemvereisten: Windows 7/ 8/ 10, dus geen XP. Voor $5 koop je een eigen licentie, met recht op updates. Een paar dagen geleden kregen we All My Notes. Dat is duurder: een speciale aanbieding iets onder de $10, maar biedt veel meer.

Discovery ziet wat er tijdens de activatie gebeurt:

C:\Program Files\Kybernet\set1.txt
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Kybernet
1
2
5
3
4

Maar ze zijn niet voldoende om het weggevertje op een schone virtuele ThinPC te activeren. Als ik het weggevertje activeer, ziet Cameyo dat er ook een map in %Windows% wordt aangemaakt:
C:\%Windows%\inf\WmiApRpl

De beide portables zijn geen succes. Maar zo te zien doet het weggevertje het prima in Sandboxie. Staat inmiddels in de zandbak van de laptop. Het versleuteldeel is los te gebruiken. Het gebruikt AES-256,
"Advanced Encryption Standard (AES), also known by its original name Rijndael"

Op de Engelstalige pagina is er nogal wat kritiek. Later op de dag reageert de maker" vooral verongelijkt op de kritiek: "Wee see a lot of non-constructive criticism. People cling to small errors that can be easily corrected." En hij klaagt " But people do not say what they want."

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het geoogste activate.reg), een klassieke portable en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele ThinPC. De klassiek portable doet het niet, de Cameyo een beetje. Maar onbruikbaar.

Terug naar het begin.