Allavsoft for windows

Een weggevertje van Allavsoft aan hun klanten. Het doet wat het moet doen. Ik heb White Christmas van de Drifters als mp4 opgehaald: slechts 4,7 MB.

Nadere uitleg van de leverancier.

menu

Ik heb er zoals gebruikelijk een Cameyo portable van gemaakt. Zo houd ik mijn machine schoon. De downloads vind ik in de werkmap van de Cameyo:

...\CHANGES\%Personal%\Allavsoft\Download

Ik heb er ook een mp3 van laten maken. Die is ruim 6 MB groot en vond ik terug in:
...\CHANGES\%Personal%\Allavsoft\Convert

Helaas kent de mp3 ((6.588.628 bytes) geen metadata, zoals titel (White Christmas), uitvoerenden (Drifters), jaartal etc.

En een mp4a (3.156.275 bytes) gemaakt. Die levert bij dezelfde bitrate een bestand dat minder dan half zo groot is. Ik hoorde niet veel verschil. Mijn vrouw vond de mp4a iets beter klinken. Volgens Audacity is bij beide het spectrum boven de ruim 15KHz afgesneden. Voor ons ouderen is dat geen bezwaar.

Audacity laat zien dat de mp4a vergelijkbaar is met CD-kwaliteit: 44.100 Hz bemonstering. Maar een CD heeft 16 bits amplitudebemonstering en mp4a 32 bits. Dus veel subtieler, waardoor er meer dynamiek mogelijk is. De mp3 heeft een iets hogere bemonstering: 48.000 Hz. Dat kan liggen aan verschillend afgestelde importfilters. Audacity werkt intern ook voor mp3 in 32 bits.

Allavsoft is nog ruim drie dagen te koop voor $12.50. Dat zou ik er wel voor over hebben.

De activatie staat in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Allavsoft\Video Downloader Converter\RegInfo]
"UserName"=-
"RegCode"=-

Het is verstandig die registersleutel te bewaren.

NB Allavsoft beloonde mij voor deze blog met een levenslange licentie met updates voor zowel Windows als Apple. Omdat de blog een hobby is, is dit bedankje belastingvrij.

levenslang

Terug naar het begin.