Giveaway of the day — HippoEDIT 1.60

Versie 1.60.44 kregen we eerder op 23 februari 2017, vandaag versie 1.60.50. De blog van die dag

Dit programma kregen we voor het eerst op 22 oktober 2008. Dat was versie 1.34, een GOTD-speciale versie van de toenmalige of the release, 1.33. Versie 1.40 was toen de beta release.

Themida. Ik zie geen sleutel in de readme. Niet nodig, want is een speciale Giveawayoftheday-versie, 32 bitter. Geen Nederlands menu. Bij installatie komt de vraag of ik een Nederlandse spelcorrector wil. Ja, graag. Maar homaar? Wel een kortingsaanbod. Het kortingsaanbod is alleen interessant als u het zakelijk wilt gebruiken. Anders volstaat het weggevertje.

Als ik in Sandboxie als portable installeer, volstaat de programmamap, gekopieerd naar de Testmap en uitgevoerd in een schone DefaultBox zandbak. Ik vermoed dat license.dat de licentie bevat. In Sandboxie staat die op de desktop in:

O:\Sandbox\gebruikersnaam\DefaultBox\drive\E\Testmap\HippoEDIT

Als je de Ctrl- of Shift-toets enkele seconden indrukt, zie je meer mogelijkheden:

ctrl

ctrl

shift
Ctrl
Shift_Ctrl

De Duitse vrienden schrijven dat de activatie in het register vastligt. Het is mogelijk dat ze gelijk hebben. Want toen ik op een virtuele ThinPC een Cameyo probeerde te maken van de programmamap van de desktop, had ik een heuse trial voor 30 dagen. Andere mogelijke verklaring: license.dat is systeemgebonden.

https://www.giveaway-club.com/frames

Alle screenshots. De vernieuwingen.

Als ik later op de dag besluit het weggevertje als portable op mijn desktop te installeren, blijkt het bij de tweede opstart een trial. De registersleutels van de Duitse vrienden helpt ook niet. Wat wel helpt, is het het CCleaner te verwijderen en na een herstart weer te installeren. Maar dan zonder integratie met de verkenner.

Na wat wikken en wegen heb ik gebruik gemaakt van hun aanbod om voor €13,68 via Digital River te Keulen een eigen licentie te kopen. Ik kan nu updaten naar de nieuwe versie 1.61. Desgewenst versie 2.0. maar die is nog in ontwikkeling. Ik mag het ook gebruiken buiten de privésfeer en de 64 bitsversie gebruiken i.p.v. de weggegeven 32 bitsversie. Onder Windows 10 64 lopen 64 bits applicaties namelijk lekkerder dan 32 bits. Volgens de licentievoorwaarden mag ik het zowel op mijn desktop als op mijn laptop zetten. Verder heb ik het bijwerken van mijn websites op mijn lijstje van goede voornemens voor 2018 staan en dan is het wel handig als ik met dezelfde applicatie de html-code kan bijwerken en via FTP de code kan exporteren naar de server van de provider:
aankoop

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and-activate en een zip van de programmamap, geoogst ui de zandbak van de desktp. Daar doet hij het goed. Tevens een Camyo portable, gemaakt op een virtuele ThinPC met integratie in de verkenner. Doet het ook prima, maar haalt de beloofde UK spellingscorrector niet op.

Terug naar het begin.