Giveaway of the day — Spreadsheet Tool 2.0.0

Deze titel kregen we nog niet eerder van ByteScout Software. Windows Media Player en .NET Framework zijn vereist.

Themida. De sleutel staat in de readme. De activatie komt in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Bytescout\Spreadsheet Tools]
"LN"=-
"LK"=-

Bewaar deze sleutel. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele Thin PC, een virtuele XP, een virtuele W7 Starter en in de zandbak van de desktop. QED. Ik maakte met Discovery een activate.msi, want de activate.reg kan ik niet gebruiken in Sandboxie. Dat dacht ik althans. In de alinea met de bevindingen in de zandbak van de desktop kunt u lezen dat de activate.mis daar niet werkt. En dat activate.reg het wel doet mits ik die in de zandbak plaats alvorens de inhoud aan het register toe te voegen.

Maar ik heb nog geen idee wat ik met het weggevertje meer kan doen dan van een xls een pdf of zo maken. maar dat kan toch al met een spreadsheetprogramma als Excel? Als test een spreadsheet met inzet van een groep mensen naar een html-bestand omgezet. Dat ging goed.

Een heel oud YouTube-filmpje.

Ze hebben een gratis tool om een schermvideo te maken.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met activate.reg en activate.msi) en een Cameyo portable, gemaakt op een virtuele Thin PC. Bij de eerste opstart gepruttel. Gewoon alle 8 negeren. Dan iets vreemds gezien. Als ik de Cameyo uitvoer als administrator, is hij geactiveerd. Anders niet. MAAR als ik de lokale map wis en dan gewoon opstart, is hij geactiveerd. Bij de herstart als admin, dan ook. Kennelijk maakt het uit wat je bij de eerste opstart doet, als je de lokale map aanmaakt. Als je dat als admin doet, staat er kennelijk "iets" in de lokale map dat de activatie alleen geldt voor de admin.
Bij een test van de install_and-activate in Sandboxie leer ik wat nieuws. De activate.msi doet het niet. Als ik activate.reg kopieer naar de zandbak en daar uitvoer, is het weggevertje in de zandbak wel geactiveerd. De activate.msi, die ik met Discovery maakte, is dus minder universeel dan de activate.reg. Die laatste maakte ik door met de Cameyo editor de registersleutel te exporteren en daarna irrelevante subsleutels te wissen.

Terug naar het begin.