Giveaway of the day — Ashampoo Snap 9

Versie 8 kregen we eerder op 11 december 2016. De blog van die dag

Ashampoo gebruikt geen Themida, maar zijn eigen wrapper. Die kunt u pas verwijderen, als u uw sleutel heeft ingevoerd. Die kunt u met deze link aanvragen. AM*****591: iedereen krijgt dezelfde sleutel. Helaas werkt 33Mail niet. Wel de plustruc: zet tussen uw mailnaam en de apenstaat een plusteken en daarachter bijvoorbeeld 20180115. Als Ashampoo u teveel gaat spammen, maakt u een filter in uw mailprogramma die mail met adres adres direct wist.

Het is niet volledig Nederlands: OCR in screenshots kent formeel geen Nederlands. Maar dat is bij een screenshot met foutloze OCR ook niet echt nodig.

Zo te zien volstaat de programmamap als semi-portable. Maar u moet dan nog wel activeren op een schone computer:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ashampoo\Ashampoo Snap 9\ash_inet]
"regKey"="AM****91"

Bewaar die sleutel. Ik kon er de trial ashampoo_snap_9_9.0.6_sm.exe mee activeren. QED. Voordeel van de trial; geen wrapper.
Maar bij testen van de programmamap in Sandboxie op de desktop kreeg ik na een paar keer de melding dat de sleutel al te vaak was gebruikt. Toch vreemd: als ik het daarna blijvend installeer op de desktop, is het automatisch geactiveerd? Later op de avond is het weggevertje op de desktop toch weer zijn activatie kwijt. Nogmaals de sleutel ingevoerd, in combinatie met mijn eigen mailadres, waar ik ook een sleutel voor had opgevraagd. Nu lijkt het probleem opgelost. Voor de zekerheid vraag ik met de plustruc nog een aantal keren de sleutel op.

Weggevertje 38 kB

Ashampoo

FastStone Capture 14 kB

FastStone

Omdat grootte belangrijk is voor plaatjs op een blog, houd ik het bij FastStone Capture. verder vind ik de UI van Ashampoo verwarrend. Bij het editen zowel links als rechts knoppen.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate op basis van de trial en een zip van de programmamap (beide met activate.reg). Ook een Cameyo portable en een klassieke portable, gelijktijdig gemaakt op een virtuele Thin PC. De programmamap doet het goed als semi-portable in Sandboxie, maar de sleutel kan ik niet eindeloos gebruiken. Zowel de Cameyo portable als de klassieke portable doen het prima..

Terug naar het begin.