Giveaway of the day — iCare SD Memory Card Recovery Pro 1.0.4

De zin hieronder invullen indien van toepassing, anders wissen. Versie 1.0 kregen we op 16 juli 2017. De blog van die dag.

Geen Themida, een schone installer. De sleutel staat in de readme. Geen Nederlands. De activatie komt in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\PS_iCareProCdr\info]
"zhucema"=-
"bshared"=-

Ik vermoed dat de subsleutel zhucema volstaat. Voor de zekerheid bewaar ik ze beide. Net als de vorige keer volstaat de programmamap als semi-portable. Op een schone virtuele ThinPC kon ik de programmamap en het weggevertje activeren met de geoogste registersleutel. QED.

OT: het opnieuw inrichten van de desktop vordert traag. Mijn meest geliefde programma is ABBYY PDF Transformer Plus. Ten eerste omdat het heel compacte pdf's maakt van scans. Ten tweede omdat je er heel makkelijk pdf's mee kan editen, zoals bijschrijven van commentaar. Een heel fijn programma, maar een crime wat activatie betreft. Die lig vast in de map C:\ProgramData\ABBYY\PDFTransformer\12.00\Licenses. Misschien deels mijn eigen schuld, dat ik de originele installer kwijt ben en een promoversie installeer met een al lang verlopen licentie van zes maanden? Hoe dan ook: steeds kreeg ik de melding dat mijn sleutel al in gebruik was (ja, vroeger op dezelfde SSD). per mail bij mens of automaat gaf ook geen soelaas. Tot een halfuur geleden. Dus nu een backup gemaakt van die map en de zip in DropBox opgeslagen, maar ook als bijlage gevoegd aan een notitie over dit programma in het weggevertje van een paar dagen geleden: CintaNotes. Dat CintaNotes bevalt me erg goed. voor een tientje zou ik een licentie willen kopen.

De volgende stap is MS Office 2016 Home terugzetten. Dat verloopt uiterst soepel. Eerst de downloadlink vinden, de productcode invullen en de downloader ophalen en aan de gang zetten. Het wordt opgeslagen met de productcode in de naam. Het lijkt erop alsof Office 2016 Professional is geïnstalleerd in plaats van Office 2016 Home&Student. Die Pro-versie hoort niet op de desktop, maar op de laptop. De oorzaak is waarschijnlijk dat ik overschakelde naar een ander Microsoft account. Dat kan in de meeste applicaties rechts-bovenaan. Nu heb ik met het account op de desktop de licentierechten van de Pro van de laptop. Straks eens kijken of de Pro op de laptop nog draait.

Maar eerst kijken of ik de Home&Student aan het praten kan krijgen op een virtuele W7 Starter onder Linux Mint op een oude Acer Aspire 5520 laptop uit rond 2008. Kan handig zijn als ik op een Linuxmachine toch MS Office nodig heb. Maar helaas - na afloop van de "installatie" lijkt er niets te beklijven.
Daarna het op de vorig jaar "gepensioneerde" W10 64 Home Asus laptop gezet. Nu heeft Microsoft in de gaten dat ik het te vaak wil installeren. Gauw er weer af.

Uitleg van de maker:
opstart
scan
recover

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

spel

In de uitwisselmap staat een install_and_activate (met het activatiebestand), een zip van de programmamap (idem), een gewone en een Cameyo portable. Ook een zip van het spel. De Cameyo pruttelt wat bij de eerste opstart en wil adminrechten hebben. De beide andere doen het zonder gezeur.

Terug naar het begin.