FILEminimizer Office comprimeert PowerPoint, Word en Excel bestanden en verkleint de bestandsgroottes tot 98% d.m.v. een intelligent office bestandscompressietechniek dat afbeeldingen en ingesloten objecten comprimeert met behoud van het originele bestandsformaat en kwaliteit. De geoptimaliseerde bestanden office bestanden zijn veel kleiner en veel beter geschikt om te delen en te verzenden via email. De ontvangers hebben de software niet nodig om de geoptimaliseerde bestanden te bewerken of te bekijken. Mailboxes, servers en netwerken worden ontlast en de laadtijden worden versneld.

Giveaway of the day — FILEminimizer Office 7.0

Geen Themida. In de readme een link om een sleutel aan te vragen. Vreemd: de kortingscode draagt het jaartal 2016 in zich. 33Mail is OK. Op een ander 33Mail-adres kreeg ik een andere sleutel.

Ben benieuwd of dit beter comprimeert dan het gratis 7z. Verder comprimeert een nieuwe Office uit zichzelf al.

. Versie 7.0 kregen we op 16 februari 2016. De blog van die dag. Mijn commentaar toen. Gaat nog steeds op.

De activatie verloopt in twee stappen. Eerst lokaal de drie gegevens invoeren (sleutel, licentiesoort en mailadres) en daarna on-line activeeren. Discovery ziet dat er drie bestanden worden aangemaakt tijdens de activatie:

New and Modified Files
C:\ProgramData\FILEminimizer\pmconfig.cfg
C:\ProgramData\FILEminimizer\3DB912C712F51B908FE8203A95F6E692.hky
C:\ProgramData\FILEminimizer\fmpath.cfg

Ik zie in die map ook pmoutlook.cfg staan. In pmconfig.cfg zie ik de activatiegegevens staan. Als ik dat verschuif naar het bureaublad, heb ik de trial terug. Bewaar dus in ieder geval C:\ProgramData\FILEminimizer\pmconfig.cfg. Als ik het weggevertje nogmaals installeer op een schone virtuele ThinPC en als trial draai, is daar ook een pmconfig.cfg. aangemaakt. Maar die bevat nog geen activatiegegevens. Als ik die vervang door de geoogste en bewaarde pmconfig.cfg., heb ik een geactiveerde versie. QED.

Vergeet niet het automatisch zoeken naar updates uit te vinken!

Een plaatje van de maker:
maker

Ik raad u af dit programma te gebruiken. Ten eerste maken docx en xlsx al gebruik van compressie. Maar belangrijker: als Microsoft iets zou veranderen aan hun standaardformaat, loopt u het risico dat de door het weggevertje behandelde bestanden niet meer kunnen worden geopend. Tegenwoordig hebben we snelle internetverbindingen, veel opslagruimte in de cloud en harde schijven die veel groter zijn dan vroeger. Dus is de noodzaak van kleine bestanden veel minder dan vroeger. En als u toch wilt comprimeren, gebruik dan een universeel gratis compressieprogramma als 7-zip, dat kan ook nog versleutelen. En het is verliesvrij, dus plaatjes blijven goed. Ik gebruik het dagelijks voor de weggevertjes.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_activate, een gewone portable en een Cameyo portable. Beide gemaakt op een virtuele ThinPC. Nog niet getest.

Terug naar het begin.