CrococryptMirrors piegelt gebruiker-geselecteerde mappen naar versleutelde mappen. De doelmap kan iedere externe opslag zijn, een andere map of netwerk share. Indien een lokale map reeds is gesynchroniseerd met een cloud opslag, kan op die manier een versleutelde cloud back-up worden uitgevoerd.

Mogelijkheden:

  • Veilig versleuteld
  • Bestand-gebaseerd:
  • Snelle incrementele updates!
  • Ook ideaal voor cloud uploads
  • Voor back-ups op USB, netwerk of cloud
  • Encryptie op bestandsinhoud, bestandsnamen, bestand meta data
  • Verkorten van bestandsnamen
  • Portable versie
  • Geen administrator/systeemrechten vereist
  • Geen installatie, alles in één map (applicatie & data)

Giveaway of the day — CrococryptMirror Pro 1.5

Een nieuwe aanbieder hier, Hißen IT. Themida (waarom??), geen sleutel in de readme: dat lijkt niet nodig. Gaat "installeren" in een map op het bureaublad: C:\Users\kryp\Desktop\CrococryptMirror. Vraagt 110,1 MB ruimte. Commercieel gebruik is toegestaan. De Cameyo geeft mij inderdaad de indruk dat die map volstaat. Maar het is geen zuivere portable in de zin dat er bij het gebruik wel wordt geschreven in het register. %AppData% en %Windows%.

Op de virtuele W8.1 64 Pro werkt het niet goed. Bij de opstart wordt er wel een sleutelbestand in de submap data aangemaakt op basis van het twee keer ingevoerde wachtwoord. Maar bij de volgende opstart moet ik weer een sleutelbetsand laten maken. Onbruikbaar dus. Op de desktop start de Cameyo zelfs niet op. In SandboxIE gaat het wel goed en krijg ik de melding dat het sleutelbestand is aangemaakt. Nadat ik de map naar de W10 laptop zelf kopieer, wert het daar wel.

Het lijkt erop dat ik alles versleutel met dezelfde sleutel. Als dat zo is, is het onbruikbaar om met anderen bestanden uit te wisselen. Voor eigen backups is het wel handig.

7z is ook een back-up en encryptietool in één, maar dan gratis en veel gebruikt door softwaremakers. Ik gebruik 7z om weggevertjes klaar te maken voor de uitwisselmap. En SafeHouse om versleutelde containers te maken. Het weggevertje is betaalbaar: $9,95.

Plaatjes van de maker.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een install_and_"activate", een zip van de programmamap en een Cameyo. Die doet het niet bij mij.

Terug naar het begin.