Na het upgraden naar Windows 8/10 kunnen gebruikers soms moeilijk wennen aan het nieuwe systeem zonder startmenu. Start Menu 8 kan gebruikers helpen die niet willen aanpassen om het klassieke startmenu terug te brengen. Gebruikers kunnen opnieuw genieten van een vertrouwd startmenu met slechts één klik, terwijl ook andere stijlen beschikbaar zijn. Start Menu 8 biedt ook een eenvoudige manier om terug te schakelen naar de originele stijl. Bovendien verandert de achtergrondkleur van het Startmenu samen met de achtergrond van het bureaublad.

Snellere & krachtiger zoeken naar bestanden
De nieuw uitgebrachte Start Menu 8 bezit een krachtigere zoekmachine. Met een 20% snellere zoeksnelheid kan het zoekresultaten in minder tijd leveren. Gebruikers kunnen ook gemakkelijk bestanden vinden die ze nodig hebben met nauwkeurigere zoekresultaten. Vaak of recent gebruikte bestanden zijn ook vastgezet op Start Menu voor snelle toegang.

Ad-vrij & schoon startmenu
Advertenties kunnen de aandacht van de gebruiker afleiden tijdens het gebruik van een systeem startmenu, soms zelfs resulterend in ongewenste klikken. Start Menu 8 biedt een 100% schoon en veilig startmenu om gebruikers te helpen zonder verstoring apps en gewenste bestanden te vinden.

Handige, makkelijke en aangepaste instellingen
Gebruikers kunnen de instellingen aanpassen via Start Menu 8. Een assortiment van pictogrammen zijn verzameld voor gebruikers voor het aanpassen van de Startknop van Windows. Gebruikers kunnen ook hun eigen accountfoto opslaan, hun favoriete applicaties vastpinnen en de manier beheren waarop programma's worden weergegeven in het Start-menu. Meer geavanceerde instellingen wachten om ontdekt te worden (ze zijn kennelijk niet of slecht gedocumenteerd?).

Opmerking: de licentie is geldig voor één jaar.

Giveaway of the day — iObit Start Menu 8 Pro 4.2

Deze titel kregen we hier nog niet eerder. Geen Themida. In de readme staat de sleutel. Kent Nederlands.

De activatie staat in het bestand
C:\Program Files\Common Files\IObit\Classic Start\license.dat

Ik gebruik een gratis alternatief, dat blijvend te gebruiken is. Bevalt prima. Maar daarvan is de ontwikkeling gestopt. Een betaald, goedkoop alternatief is Startisback. Of Start 10

De maker van Classic Shell noemt drie redenen om te stoppen:

Hij noemt drie redenen:

  1. Te weinig vrije tijd
  2. Windows 10 wordt te vaak (twee keer per jaar) bijgewerkt en elke nieuwe versie verandert iets dat Classic Shell breekt.
  3. Elke nieuwe versie van Windows is verder verwijderd van het klassieke Win32-programmeermodel, dat veel ruimte bood voor knutselen. De nieuwe manieren waarop dingen worden gedaan maken het erg moeilijk om dezelfde aanpassingen te bereiken.

Eigenlijk heb ik wel begrip voor Microsoft dat zij af willen van 32 bits applicaties. Ook Apple ondersteunt mijn 32 bits iPad 3 niet meer.
Over een paar dagen komt de nieuwe versie van Windows en kunnen we ervaren of Classic Shell het dan nog doet.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

spel

In de uitwisselmap staat een install_and_activate, een Cameyo - gemaakt op een virtuele ThinPC - en een zip van het spel.

Terug naar het begin.